Mohutný útok ruských dronů: Zraněné jsou i děti. Většinu strojů jsme sestřelili, hlásí obránci

Ruský dronový útok v Charkovské oblasti z 10. února letošního roku

Rusko v noci na pátek na Ukrajinu zaútočilo 37 drony, z toho 33 protiletecká obrana napadené země zneškodnila. Podle ukrajinských médií o tom informovalo ukrajinské letectvo. Při ruském útoku na Čuhujiv v Charkovské oblasti bylo zraněno pět lidí, z toho dvě děti. Šéf tohoto regionu Oleh Syněhubov ve čtvrtek pozdě večer informoval o dvou mrtvých v Kupjansku.

V Čuhujivu je mezi zraněnými 17letý chlapec a tříleté dítě. Tři lidé podle Syněhubova skončili v nemocnici. Při útoku byl poškozen devítipodlažní obytný dům, sklady, hotel a 13 aut. Čuhujiv leží na jihovýchod od Charkova. Dále na východ je Kupjansk, který se ve čtvrtek stal cílem raketového útoku, při němž zemřeli dva civilisté, muž a žena.

K TÉMATU: Částka na nákup munice pro Ukrajinu je celá, řekl Pavel. Poradce Pojar to ale zpochybnil

V Oděské oblasti drony typu šáhed poškodily blíže nespecifikovaný objekt infrastruktury, který podle místních úřadů nebyl v současnosti využívaný, píše web Ukrajinska pravda. Na místě vypukl požár. Informace o zraněných nejsou k dispozici.

Nad Oděskou oblast na jihu Ukrajiny Rusové vyslali za uplynulou noc největší část dronů.

Ruské dělostřelectvo znovu ostřelovalo okolí Nikopolu v Dněpropetrovské oblasti i město samotné, informoval šéf regionu Serhij Lysak. Poničeny byly tři soukromé domy a hospodářské stavení. Nikomu se nic nestalo.

Ruské ministerstvo obrany v pátek podle agentury TASS informovalo, že jeho protiletecká obrana zneškodnila celkem 16 ukrajinských dronů. Patnáct jich sestřelila nad Volgogradskou oblastí na jihozápadě země, jeden nad Belgorodskou oblastí sousedící s Ukrajinou.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kritická situace Ukrajinců. Nemají čím střílet a Rusové postupují, líčí reportáž CNN z fronty

Tagy: