Další koalice ANO s vládními stranami. Ve Zlíně se dohodlo s ODS, lidovci a Piráty

Zlínský primátor a lídr hnutí ANO Jiří Korec

Vládnoucí koalice ve Zlíně

Ve Zlíně se na spolupráci domluvilo vítězné hnutí ANO s trojblokem ODS, lidovců a Pirátů. Novinářům to v pondělí ve Zlíně řekl primátor Jiří Korec, který byl lídrem ANO. Primátorem by měl zůstat. V jednačtyřicetičlenném zastupitelstvu mají čtyři subjekty 27 mandátů. Připraví koaliční smlouvu.

ANO bylo s ODS, lidovci a Piráty v koalici i v posledních čtyřech letech, v městské radě byli také Starostové a nezávislí (STAN). Po volbách se ANO s trojblokem dohodlo na vytvoření základu nové koalice a na tom, že s dalšími subjekty budou o případném rozšíření koalice jednat společně. Podle Korce se jednalo i o tom, zda STAN do koalice zapojit. Zástupce trojbloku a lídr ODS Tomáš Goláň však již dříve uvedl, že k tomu není důvod a není reálné, že by s nimi šli STAN do koalice.

ANO získalo ve Zlíně 14 mandátů, což je o pět více než před čtyřmi lety. Výrazně posílila také ODS, má sedm mandátů, v minulých volbách získala tři. Lidovci s podporou TOP 09 a Piráti mají po třech mandátech. Hnutí Zlín 21, které bylo ve volbách druhé, získalo sedm křesel, čtyři mandáty má SPD, STAN tři.

Tagy: