Další nehoda opilého řidiče na Slovensku. Naboural do sloupu, nadýchal téměř pět promile

Slovenská policie

Viník nehody v Bratislavě do vazby nejde

Slovenští policisté zasahovali u další nehody, při které hrál hlavní roli alkohol. Řidič naboural do sloupu veřejného osvětlení, poté nadýchal téměř pět promile. K incidentu došlo v neděli v obci Rovinka v Bratislavském kraji.

„Policisté byli v neděli krátce po 18:30 vysláni k dopravní nehodě, ke které došlo v obci Rovinka. Devětadvacetiletý řidič vozu Seat Ibiza během řízení na Hlavní ulici sjel mimo vozovku a narazil do sloupu veřejného osvětlení,“ informovali policisté na Facebooku.

ABSOLÚTNY VRCHOL NEZODPOVEDNOSTI❗️ VODIČ SPÔSOBIL DOPRAVNÚ NEHODU S TAKMER 5️⃣ PROMILE‼️ 👉Seneckí dopravní policajti...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Sunday, October 9, 2022

Jen zázrakem se řidiči nic nestalo. „Po příjezdu na místo policisté podrobili řidiče dechové zkoušce, která skončila s výsledkem 2,27 mg/l alkoholu ve vydechovaném vzduchu. Tato hodnota představuje 4,73 promile,“ podotkli dále s tím, že z medicínského hlediska je tento stav na hraně smrtelné otravy alkoholem.

Řidiče proto eskortovali na policejní oddělení. „V této souvislosti bylo zahájeno trestní stíhání ve věci trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž byl umístěn v cele policejního zajištění,“ dodali. Věc se prý „realizuje v tzv. ‚super rychlém‘ řízení“.

Médii v poslední době rezonovala nehoda v Bratislavě, při které zemřelo pět lidí, šlo o studenty dvou univerzit. Řidič nadýchal 1,69 promile alkoholu. Policie muže v případu obvinila z ohrožení, ten nyní prosí o odpuštění.

Tagy: