Další otřesné počínání Rusů. V obci Buzova u Kyjeva nalezli masový hrob s těly civilistů

Nový masový hrob zřejmě s desítkami civilních obětí byl po stažení ruských jednotek objeven v sobotu v další osvobozené obci v Kyjevské oblasti – Buzova. Podle agentury Reuters to v neděli v televizi řekl jeden z místních činitelů.

Představitel úřadů oblasti Dmytrivka u Kyjeva Taras Didyč – do níž vedle dalších vesnic spadá i Buzova – ukrajinské televizi řekl, že těla byla objevena v díře nedaleko benzinové stanice. Kolik obětí se v hrobě nachází, zatím není jasné. „Teď se vracíme k životu, ale během okupace... zemřelo mnoho civilistů,“ dodal.

V prvních týdnech ruské invaze na Ukrajinu byla při ofenzivě vedené směrem na Kyjev vystavena neustálé palbě řada menších měst jako Makariv, Buča, Irpiň nebo vesnice v oblasti Dmytrivka. Místní média už začátkem dubna informovala o obětech objevených v Buzové a jejím okolí. Tehdy se našly tři desítky těl.

Po stažení ruských jednotek z Kyjevské oblasti se na místech nacházejí hromadné hroby a množství obětí. Tyto hrůzné pozůstatky ruské okupace vyvolaly bouřlivé mezinárodní odsouzení, zejména kvůli stovkám povražděných civilistů v Buči.

Tagy:
válka tělo masový hrob civilisté Rusko Kyjev Reuters Kyjevská oblast ruská invaze na Ukrajinu Buzova