Další sabotáž francouzské olympiády? Operátoři z šesti departementů hlásí útok na sítě

Při útoku nožem byl v Paříži na Champs-Elysées zraněn policista.

Sabotáž na mobilní operátory ve Francii v šesti departementech

Šest francouzských departementů zasáhla v noci na pondělí sabotáž, při níž byly poškozeny optické sítě několika francouzských operátorů, jako jsou Free a SFR. Paříž, která je od 26. července do 11. srpna hlavním dějištěm olympijských her, nebyla zasažena. Jednalo se o departementy Bouches-du-Rhône, Aude, Oise, Hérault, Meuse a Drôme, uvedla AFP s odkazem na policejní zdroje.

Podle listu Le Parisien byly při sabotáži poškozeny spíše pevné než mobilní linky, přičemž vandalové přeřezali kabely v rozvodných skříních. K činům se prozatím nikdo nepřihlásil a rozsah poškození zatím není přesně známý.

ČTĚTE TAKÉ: Hlasatel při ceremoniálu olympiády v Paříži zaměnil Jižní Koreu za KLDR

Několik lidí však na sociálních sítích během pondělního rána hlásilo výpadky sítě v Béziers v departementu Hérault. Organizace olympijských her v Paříži nebyla v této fázi ovlivněna.

Incident se odehrál jen několik dní po pátečním poškození železničních zařízení, které způsobilo vážné dopravní komplikace těsně před zahájením letních olympijských her.

Podle úřadů by za těmito činy mohli stát krajně levicoví aktivisté. Podle premiéra Gabriela Attala se jednalo o „připravované a koordinované operace“.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Paříži vzplál olympijský oheň, česká výprava připlula za deště po řece Seině

Tagy: