Další střelba v USA. Na bleším trhu v Houstonu zemřeli dva lidé, tři další jsou zranění

Policie v Houstonu - ilustrační foto

Na bleším trhu v Houstonu zemřeli dva lidé

Při střelbě na bleším trhu v americkém Houstonu zemřeli nejméně dva lidé. Další tři utrpěli zranění. Informoval o tom web televize ABC News s odvoláním na místního šerifa. V době přestřelky na trhu nakupovaly tisíce lidí, strhla se v neděli odpoledne.

Policisté vyráželi na bleší trh v ulici Airline Drive kolem jedné odpoledne. Na místě panoval chaos, dvěma lidem už nebylo pomoci. Další tři muže v kritickém stavu převezli záchranáři do nemocnice. Mezi zraněnými je i jeden podezřelý, sdělila novinářům policistka Susan Cotterová. Další dva podezřelé policie zadržela a zabavila dvě pistole.

„Vypadá to, že se oběti znaly nebo byly nějak v kontaktu. Nevypadá to, že by mezi zraněnými byli nějací nevinní svědci,“ doplnila Cotterová. Podle šerifa okresu Harris County Eda Gonzaleze mohla být střelba vyústěním hádky mezi dvěma stranami.

Policisté celý bleší trh neuzavřeli, vyžádali si ale záznamy z bezpečnostních kamer. Podle webu Houston Chronicle mají problém najít přímé svědky střelby, protože se všichni rozprchli.

„Díkybohu, že jsem s sebou nevzala děti, ale musím myslet na všechny ty nevinné rodiny, které sem přišly a neměly ani ponětí, co se bude dít. Jdete si užít zábavu s rodinou a vidíte něco takového, to je šok,“ popsala jedna z nakupujících Mayra Rubiová.

Jde o třetí násilný čin na místním nedělním trhu za poslední tři roky. Po střelbě v únoru 2020 skončilo sedm lidí v nemocnici. V červnu 2021 byli na stejném místě postřeleni tři lidé.

Při sobotní střelbě v Buffalu zemřelo deset lidí:

Tagy: