Další tvrdé izraelské údery. Zemřely při nich desítky Palestinců, armáda měla cílit na Hamás

Následky izraelských úderů v Gaze

Izraelská armáda zachránila rukojmí v Gaze

Nejméně 42 Palestinců zemřelo při izraelských útocích ve městě Gaza a nedalekém uprchlickém táboře Šatí, uvedly v sobotu podle Reuters úřady ovládané palestinským hnutím Hamás. Izraelská armáda podle serveru The Times of Israel uvedla, že cílila na dvě místa spojená s bojovníky Hamásu. Informace z oblasti bojů nejde v tuto chvíli nezávisle ověřit.

Podle katarské televize Al-Džazíra, která se odvolává také na úřady v Gaze ovládané Hamásem, zemřelo 24 Palestinců v táboře Šatí při útocích na sedm domů a dalších 18 ve čtvrti Túfa ve městě Gaza.

ČTĚTE TAKÉ: Vietnamský voják Nguyen bojuje proti Rusům. Ukrajina je má vlast, v Buči jsem zažil šok, říká

Server ToI s odvoláním na zprávy jiných místních médií napsal, že cílem útoku ve městě Gaza mohl být vyšší velitel Hamásu Raad Saad. Armáda se ho snažila dopadnout už v březnu při razii v nemocnici Šífa ve městě Gaza, kde během dvou týdnů zabila několik stovek bojovníků Hamásu a našla zbraně. Saad tam ale nebyl.

Zprávy o velkém počtu obětí při dvou akcích izraelské armády na severu Pásma Gazy přicházejí den poté, co při dvou izraelských operacích na jihu u města Rafáh zemřelo šest desítek Palestinců, z toho nejméně 25 v oblasti Mavásí. Tu izraelská armáda označuje za „humanitární zónu“ a začátkem května tam poslala statisíce lidí z oblasti Rafáhu, kde tehdy zahájila rozsáhlou pozemní operaci.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: To jsem ještě neviděl, říká expert o záchraně rukojmích v Gaze. CNN odhaluje detaily tajné akce.

Tagy:
armáda Izrael oběti Pásmo Gazy Palestina Hamás Izrael Al-Džazíra izraelsko-palestinský konflikt Gaza The Times of Israel Pásmo Gazy útok Hamásu na Izrael Izraelské obranné síly Rafah