Další útok medvěda na Slovensku: Šelma napadla houbaře, ten ji postřelil. Zvíře ještě nechytili

Na mladého muže, který si nad obcí Stráňavy vyšel do lesa na houby, zaútočil v sobotu medvěd. Houbař se podle slovenských médií pohyboval mimo vyznačenou cestu. V sebeobraně na šelmu vystřelil a měl ji zranit. Zásahový tým nyní oblast monitoruje a medvěda hledá.

Medvěd zaútočil kolem 11.00. Muži se podle webu Noviny.sk nic nestalo, ubránil se díky zbrani. Na místo okamžitě vyrazil zásahový tým ze Státní ochrany přírody Slovenské republiky. Spolu s dalšími bezpečnostními složkami zvíře hledají.

ČTĚTE TAKÉ: Smrtelný útok medvěda na Slovensku. Naháněl dvojici turistů, žena jeho řádění nepřežila

Zraněná šelma je agresivní a měla zaútočit také na zásahový tým. Také oni museli podle serveru Nový Čas použít střelné zbraně. Medvěda se zatím stále nepodařilo vypátrat.

MIMORIADNY OZNAM! AKTUÁLNE. Zásahový tím upozorňuje na výskyt zraneného medveďa v oblasti nad Múzeom v Stráňavách....

Posted by Stráňavy - Správy z obce on Saturday, March 30, 2024

Před agresivním zvířetem varovala občany i obec Stráňavy. „Zásahový tým upozorňuje na výskyt zraněného medvěda v oblasti nad Muzeem ve Stráňavách. Žádáme proto občany, aby nezůstávali v oblasti a žádáme všechny občany o obezřetnost,“ napsala v příspěvku na Facebooku. Výzvu vysílali i v místním rozhlasu.

Ochránci přírody upozorňují, že riziko střetu s medvědem je v tomto období zvýšené. Zvířata totiž právě v březnu a dubnu vylézají z brlohů a samice vyvádějí ven mláďata. Lidem doporučují, aby se drželi turistických chodníků a na svoji přítomnost v horách upozornili jakýmkoli zvukovým projevem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Medvěd řádil v centru Liptovského Mikuláše. Šelma zranila nejméně pět lidí, včetně desetileté dívky

Tagy: