Další výtečná jízda Ester Ledecké. Ve sjezdu ve švýcarské Crans-Montaně byla druhá

Ester Ledecká v aktuální sezoně alpského lyžování dál válí. Sjezd v italské Crans Montaně zvládla ve druhém nejrychlejším čase.

Ester opět bodovala

Druhé pódium v sezóně pro Ester Ledeckou. Česká obojživelnice předvedla parádní sjezd v Crans-Montaně a po vítězství v Super-G ve francouzském Val d'Isere bere druhý cenný kov v tomto ročníku Světového poháru v alpském lyžování. Na sjezdovce Mont Lachaux ve švýcarském středisku nestačila pouze na Italku Sofii Goggiaovou, za kterou zaostala jen o dvě desetiny vteřiny.

Velké množství čerstvého sněhu narušilo plán pátečního závodu. Čas začátku sjezdu v Crans Montaně byl oproti původním předpokladům přesunut z 10:00 na 13:15 a změna se dotkla také místa startu. Ledecká se tak vyhnula úvodnímu úseku, ve kterém ve čtvrtečním tréninku chybovala.

Se startovním číslem pět předvedla famózní jízdu, která ji s přehledem katapultovala na první pozici. Rychlejší čas už měla ze zbývajících 46 závodnic pouze královna sjezdařské disciplíny Sofia Goggiaová.

Pro 25letou Ledeckou je druhá příčka zároveň druhým nejlepším výsledkem ve sjezdu v seriálu SP. Na dosud jedinou výhru dosáhla v této disciplíně v kanadském Lake Louise v prosinci 2019. Loni v německém Ga-Pa skončila třetí. Celkově ve Světovém poháru vyhrála Ledecká dva závody. V aktuální sezoně triumfovala v prosinci v superobřím slalomu ve Val d'Isere.

Po Ledecké byl závod kvůli větru na chvilku i přerušen. Po pauze si už po čtvrté v sezóně pro třetí místo ve sjezdu dojela Američanka Breezy Johnsonová. Druhým místem si Ledecká vylepšila sjezdařské maximum v této zimě, dosud nejlépe v této disciplíně dojela před čtrnácti dny čtvrtá ve Svatém Antonu. V hodnocení disciplíny se posunula na čtvrté místo.

Vedení v celkovém pořadí SP si čtvrtým místem, které znamená vyrovnání osobního maxima ve sjezdu, upevnila Slovenka Petra Vlhová. Ledecká je desátá. Druhý sjezd v Crans Montaně se pojede v sobotu, v neděli je na programu superobří slalom, který bude náhradou za zrušený prosincový závod ve Svatém Mořici.

Tagy: