Dcera s matkou šly na procházku k jezeru, domů se už nevrátily. Jejich těla našli na hladině

Náhodný kolemjdoucí objevil v jezeře v Mostě lidskou mrtvolu.

Matka s dcerou se na Slovensku utopily v jezeře

Nedaleko slovenského města Nové Zámky se udála rodinná tragédie. V jezeře našli utonulou matku s desetiletou dcerou. Obě našel místní starosta, který se je vydal hledat na popud sestry utonulé ženy. Okolnosti neštěstí vyšetřuje policie, ani jedna ze zemřelých neuměla plavat.

O matce Angelice s dcerou Amandou nikdo nic nevěděl od úterý, kdy je lidé v jihoslovenské obci Bruty viděli naposledy. Ve středu ráno zburcovala Angeličina sestra starostu se slovy, že neví, co s ní je. Starosta Alexander Hubač se je vydal hledat, zamířil k jezeru, kam je viděl jít na procházku se psem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie u bazénu. Utonula 18měsíční dvojčata, na vině by mohla být nemocná prababička

„Nechtěl jsem si to připustit. Nejdříve jsem si myslel, že tam plave nějaké dřevo, ale když jsem se přiblížil, viděl jsem, že mají blond vlasy – dcerka i maminka. A když jsem viděl boty, bylo mi to jasné,“ popsal Hubač situaci pro web tvnoviny.sk. Prý již v úterý večer tušil, že se jim něco stalo. Jejich pes se totiž vrátil domů sám a úplně mokrý.

„Malá byla svlečená, takže asi šla do vody nebo uklouzla, protože je to taková kluzká plocha, a maminka možná skočila za ní,“ předpokládá starosta. Po 38leté Angelice zůstaly ještě další dvě děti – 17letý syn a tříletá dívka – o které by se nyní měla postarat její sestra.

Policie se případem zabývá a vykonává nutné úkony, uvedla pro deník SME policejní mluvčí Viktória Borloková s tím, že více informací nemůže poskytnout. K neštěstí mělo dojít v místě s hlubší vodou, ani jedna z utonulých neuměla plavat. Lékař vyloučil cizí zavinění.

K tragédii při koupání došlo tento týden také v Ostravě. Více se dozvíte v reportáži.

Tagy: