Smutný konec pátrání: Tělo dívenky našli v lese. Vrahem má být chlapec, kterého rodina zná

Pátrání po dívence ve Wisconsinu skončilo tragicky.

V USA vyšetřují vraždu desetileté dívky

V americkém městečku Chippewa Falls se našlo tělo desetileté Lily Petersové. Tu její rodina pohřešovala od nedělního večera. Policie v souvislosti s tím zatkla mladistvého chlapce pro podezření z vraždy. Mladík měl dívku zabít po cestě od její tety, která bydlela nedaleko. Jméno podezřelého policie nezveřejnila, rodina ho ale zná.

Otec Lily Petersové nahlásil její zmizení v neděli kolem deváté hodiny večer, když se nevrátila domů od své tety, která bydlí jen několik ulic daleko. Policie ještě tentýž večer našla v lese kolo, o němž se domnívala, že je její. Nakonec šlo ale o falešnou stopu. O pomoc strážci zákona požádali i operátory pátracích dronů.

Tělo mrtvé dívky i její kolo se našly následující den v lese nedaleko pěší stezky. „Policie obdržela více než 200 tipů a právě ty byly pro vyřešení tohoto případu rozhodující,“ řekl na tiskové konferenci šéf tamní policie Matt Kelm.

Zatčen byl mladistvý hoch. Odmítl ale poskytnout další informace o příčině smrti, vztahu podezřelého k Lily nebo o místě zatčení, kromě toho, že proběhlo na území města. Detaily by měla objasnit také nařízená soudní pitva.

Policejní oddělení také zvýšilo přítomnost policistů v okolí místních škol. Kelm vyzval místní, aby se stezce a zalesněné oblasti nadále vyhýbali, a označil ji za „místo činu“. Smrt dívky obyvateli městečka v americkém státě Wisconsin otřásla. Někteří se shromáždili, aby na sloupy veřejného osvětlení v centru města přivázali k uctění její památky fialové stuhy. Plot u základní školy Parkview, kde byla Lily žákyní čtvrté třídy, je obložen květinami, balonky a plyšáky.

Až do odvolání mají místní také děti do školy vozit a zase je vyzvedávat, doporučil školní dozorce. A to přesto, že policie tuto ostražitost nenařídila.

Na Karlovarsku řešili kriminalisté před několika dny obdobný případ. Dítě měla zavraždit dokonce přímo jeho matka:

Tagy: