Dejte mi peníze, mám bombu, napsal zloděj na lístek. Hrozí mu deset let vězení

Lupič v potravinách

Terčem pro lupiče se stala prodejna potravin v pražské Libuši. Muž požadoval peníze a prodavačce přitom vyhrožoval bombou. Policisté ho dopadli ještě na místě. Skončil v poutech na zemi.

Když zloděj vešel do obchodu, vypadalo to, jako by chtěl jen nakoupit. Muž si nejdřív prohlížel sortiment v regálech, z lednice pak vyndal několik lahví limonády. U pokladny se situace změnila a ze slušného zákazníka se stal lupič. „Místo peněz podal pokladní papírek s výhružným textem: „Tohle je přepadení! Dejte mi peníze, mám bombu.“ Pohrůžku zdůraznil zdviženou pravicí, ve které držel předmět, který měl připomínat nástražný výbušný systém,“ vysvětlil policejní mluvčí Jan Rybanský.

Jenže prodavačka se ho nebála a poprosila jiného zákazníka, aby zavolal na linku 158. Možná byste čekali, že lupič začne utíkat. Opak je ale pravdou. „Vůbec neodešel. Čekal, až dorazí policie,“ řekla k incidentu kolegyně přepadené prodavačky.

Neměl peníze na jídlo a ubytování

Za pár minut už policisté podezřelého zpacifikovali. Výbušninu, kterou obsluze vyhrožoval, u něj nakonec nenašli. „Muž byl převezen na policejní služebnu, kde mu kriminalisté následně sdělili obvinění pro spáchání trestného činu loupeže. Zároveň dali podnět pro jeho vzetí do vazby,“ dodal Rybanský.

Muž policistům řekl, že prodejnu přepadl kvůli těžké životní situaci. Údajně potřeboval peníze na jídlo a ubytování. Teď zloděje čeká soud, který ho může za loupež poslat až na deset let do vězení.

Tagy: