Derby pražských S skončilo remízou. Sparta si před Slavií drží cenný náskok čtyř bodů

Nadstavbové derby pražských S skončilo na Letné bezbrankovou remízou 0:0. Sparta si tak před Slavií udržela náskok čtyř bodů a je stále blíže k obhajobě mistrovského titulu v nejvyšší fotbalové soutěži. Do konce nadstavby elitní šestičlenné skupiny zbývají tři kola.

Oba týmy si vytvořily několik slibných šancí. V prvním poločase měla více brankových příležitostí Sparta. Slávistický gólman Jindřich Staněk ale všechny pokusy letenských zlikvidoval.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fotbalové derby, hokej, a navíc Rammstein. Pražskou policii čeká hektická sobota

Sparťané si pořádně zavařili v druhém poločase. Od 63. minuty totiž hráli v deseti, když se za druhou žlutou kartu nechal vyloučit Lukáš Haraslín. Slavia však půlhodinovou početní výhodu nevyužila. Všechny šance sešívaných zmařil brankář Peter Vindahl.

Po bezbrankové remíze může být více spokojena Sparta, která v tabulce nadále vede před Slavií o čtyři body. Do konce elitní nadstavbové skupiny zbývají tři kola. Spartě, která vyhrála základní část, tak ze tří zápasů stačí uhrát pět bodů.

Naopak Slavia se dostává do kritické situace. I kdyby všechny následující duely vyhrála, musí spoléhat na neúspěchy Sparty. Ta už v úterý uvítá – opět na domácí půdě – Baník. Slavia sehraje o den později v Edenu klíčový zápas s rozjetou Plzní.

Tagy: