Záhadné zmizení Jany Paurové: Uběhlo již deset let, manžel ji měl bít do hlavy a znásilnit

V pátek 3. února uplynulo přesně 10 let od začátku pátrání po Janě Paurové, která záhadně zmizela během noci ze svého domu ve Slavětíně na Lounsku. Policejní prezidium redakci CNN Prima NEWS potvrdilo, že kriminalisté na případu neustále pracují. Co se v osudný den stalo, však dosud nikdo netuší.

„Platí, že i tomuto případu se věnuje pracovní skupina Tempus. Tito kriminalisté se specializují na ty nejsložitější případy, a to i z kategorie pomníčků, takzvaných dosud nevyřešených případů, mezi které patří vraždy nebo obdobná násilná trestná činnost,“ uvedl mluvčí Policejního prezidia ČR Ondřej Moravčík pro CNN Prima NEWS.

Podle informací uveřejňovaných v médiích za posledních 10 let se manželé měli mezi sebou často hádat, a dokonce se i fyzicky napadat. Několik let po zmizení Jany Paurové potrestal soud jejího manžela tříletou podmínkou za údajné psychické a fyzické týrání své manželky. Na stole tak leží i vyšetřovací verze, že na zmizení Paurové má podíl právě on.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMATTragický závěr mělo pátrání po 18leté Terézii. V řece našli její mrtvé tělo.

„Chtěla bych vzkázat, aby řekl, kde Jana je, abychom měli klid od toho všeho,“ vzkázala Paurovi před lety přes TV Prima teta Jany Paurové Renata Winklerová. Ta již v minulosti uvedla, že se jí neteř údajně svěřila s tím, že ji manžel týrá, bije do hlavy a znásilňuje. Pavel Paur ale vinu vždy odmítal.

„Ráno jsem vstával kolem sedmé hodiny a už tam nebyla,“ uvedl již dříve Paur. Stovky policistů tak několikrát v okolí Slavětína pátraly, a to jak v domě Paurových, tak i na nedalekém lomu. Hledání zmizelé ženy na Lounsku i v okolí stále probíhá. Konkrétní ale kriminalisté být nechtějí.

„Nemůžeme sdělit, v jakých lokalitách kriminalisté pátrají. Vzhledem k charakteru těchto případů skutečně není možné sdělovat jakékoli bližší informace k jejich vyšetřování,“ doplnil Moravčík. Podobně se vyjádřili i ústečtí kriminalisté, kterým se prý často ozývají s poznatky i nejrůznější senzibilové.

„Pátrání samozřejmě pokračují. Čas od času se nám ozvou nějací svědci, víceméně jde o osoby s nějakými nadstandardními schopnostmi s tím, že nám označí konkrétní místo, kde by se osoba měla nacházet. Veškerá tato oznámení pečlivě prověřujeme,“ dodal vedoucí odboru obecné kriminality Krajského policejního ředitelství v Ústí nad Labem.

Tagy:
policie rodina vyšetřování manželé CNN Prima NEWS pátrání svědci Jana Paurová Lounsko Slavětín okres Louny Policejní prezidium České republiky