Bývalý desetibojař bojuje v nemocnici o život. Už podruhé ho z kola srazilo auto

Britský atlet Ben Gregory je po víkendové nehodě na kole v kritickém stavu. Při srážce s autem utrpěl vážná zranění hlavy, je na přístrojích a bojuje o život. Informace přinesl web britské stanice Sky News.

Velšský desetibojař Ben Gregory utrpěl zlomeninu lebky, krku a má mnohočetná krvácení do mozku. Jeho partnerka Naomi Heffernan řekla, že je Gregory v kómatu a na přístrojích. „Ben teď potřebuje vaše modlitby a pozitivní myšlenky. Ti, kteří ho znáte, víte, jak silný psychicky i fyzicky je. Je to bojovník a dostane se z toho,“ napsala Heffernan na Instagramu.

31letého Velšana už jednou srazilo auto, tehdy se mu ale nic nestalo. Podruhé ale takové štěstí neměl, připomíná web Sky News.

Lékaři chtějí během pondělí odpojit atleta od sedativ. Rodina doufá, že na tento krok desetibojař zareaguje dobře. „Jeho reakce ukáže, jak se to bude vyvíjet dál. Bude to dlouhé zotavování, ale věřím, že to Ben zvládne,“ cituje atletovu přítelkyni britský Daily Mail.

Slova podpory vyjadřují rodině jak přátelé, tak kolegové sportovci. Všichni se shodují na tom, že je Gregory velmi silný a že to zvládne. „Je to jeden z nejmilejších a nejpozitivnějších lidí, se kterými jsem měl tu čest závodit,“ uvedl na Twitteru mistr světa v běhu na 400 metrů přes překážky Dai Greene. Svoji podporu vyjádřila atletovi také bývalá sedmibojařka a olympijská medailistka Kelly Sothertonová.

Ben Gregory reprezentoval Velkou Británii a za Wales se účastnil také tří Her Commonwealthu – v Dillí 2010, v Glasgow 2014 a v Gold Coast 2018. Působil také jako osobní trenér a kouč.

Tagy: