Detaily tragické nehody herečky Hecheové: Další žena o vlásek unikla smrti, přišla o vše

Takhle teď vypadá dům, do kterého Anne Hecheová narazila autem.

Lynne Misheleová unikla smrti jen o vlásek poté, co auto Anne Hecheové narazilo do jejího domu. Vůz známé herečky totiž ihned vzplál a hasičům trvalo desítky minut, než dostali plameny pod kontrolu. Ačkoli se Misheleové podařilo zachránit sebe i své domácí mazlíčky, o veškerý majetek přišla. Zůstalo jí jen několik věcí, které se hasičům podařilo vytáhnout z trosek. Majitelé shořelého domu proto založili sbírku.

Obydlí Misheleové se rozhořelo poté, co Hecheová ztratila 5. srpna kontrolu nad svým vozem a narazila do přední části jejího domu. Automobil následně začal hořet. Na místo okamžitě vyjely desítky hasičů, kteří s plameny bojovali 65 minut, píše web Newsweek. V době nehody se v domě nacházela Misheleová se svými zvířaty. Jen zázrakem všichni vyvázli bez zranění.

„Lynne žila se svými dvěma štěňaty Bree a Rueban a želvou Marley v našem domě, když do něj před dvěma týdny vysokou rychlostí najelo auto a zapálilo jej. Lynne a její rodina jen o vlásek unikly fyzické újmě, za což jsme velmi vděční. Dům však shořel. Ještě více nás ale trápí, že Lynne přišla o celý svůj majetek. Oblečení, nábytek, suvenýry a veškeré vybavení pro své podnikání včetně notebooku a iPadu,“ napsaly ve sbírce majitelky domu Jennifer Durandová a Leslie Fingerhutová. „Hasičům se podařilo z trosek vytáhnout jen několik jejích osobních věcí. Všechno ostatní je pryč,“ konstatovaly.

Aby Misheleové alespoň trochu pomohly v tíživé situaci, založily pro ni sbírku. „Lynne je laskavý a velkorysý člověk, který vždy jako první nabídne pomoc druhým. Proto prosíme, připojte se k nám, ať společně pomůžeme Lynne postavit se znovu na nohy,“ vzkázaly ženy veřejnosti.

Jejich prosby byly zřejmě vyslyšeny. Do pomoci Misheleové se zapojily tisíce lidí. Sbírka byla založena den po nehodě a vybralo se přes 175 tisíc dolarů (asi 4,2 milionu korun).

Newsweek se obrátil na Misheleovou s žádostí o její komentář. Zpráva o smrti Hecheové ji velmi zasáhla. „Je to zdrcující. Její rodina, přátelé a zejména děti utrpěli opravdu velkou ztrátu a já s nimi soucítím. Celá tato situace je tragická a já pro ni nemám slov. Posílám lásku všem, kterých se tragédie dotkla,“ vzkázala Misheleová.

Odpojena od přístrojů

Hecheová byla po nehodě s těžkými popáleninami převezena do nemocnice. Web BBC News poté informoval, že herečka utrpěla „těžké anoxické poranění mozku“. V pondělí lékaři oznámili, že ji odpojili od přístrojů. Hecheová si podle prohlášení rodiny přála, aby se po smrti stala dárkyní orgánů.

Hecheová byla „v míru a pokoji odpojena od přístrojů“, uvedla v prohlášení v noci na pondělí mluvčí Holly Bairdová. V pátek upozornila, že je herečka po mozkové smrti právně mrtvá, ale je na přístrojích a „její srdce stále bije“, aby nezisková organizace OneLegacy mohla určit, zda může být dárkyní orgánů.

Rodačka z Ohia se v 80. letech v USA proslavila v seriálu Another World, za který získala tři ceny Emmy. Ve filmu se začala objevovat v 90. letech, byla k vidění po boku Tommyho Lee Jonese v dobrodružné Sopce, vedle Johnnyho Deppa v mafiánském dramatu Krycí jméno Donnie Brasco a s Harrisonem Fordem si zahrála v romantické komedii Šest dní, sedm nocí. V televizi se objevila v oblíbených seriálech Ally McBealová, Plastická chirurgie nebo Muži na stromech.

Tagy: