Kdo je Alice, kterou měli mučit dozorci? Do paneláku si pořídila koně, v autě si hrála s policií

Alice V. toho má na svém kontě opravdu hodně

Kdo je žena, kterou měli dozorci mučit?

Českem otřásl případ údajného mučení vězenkyně ze strany dozorců. Žena, která se měla stát jejich obětí, má za sebou celou řadu prohřešků. Naposledy se do hledáčku Krimi zpráv dostala v roce 2017.

Alice V. se řadí mezi rekordmanky. Jen za volantem ji policisté chytili více než dvacetkrát. Dokonce nabourala i několik aut a před policisty i ujížděla. Ti jí mnohokrát zabavili auto. Jenomže umíněná řidička po otci zdědila dost peněz na to, aby si mohla kupovat nové vozy.

Z dědictví si ale nepořizovala výhradně auta, ale i zvířata, o které se následně nestarala. Policisté se tak nestačili divit, když v jejím bytě našli 22 mazlíčků. Bylo mezi nimi šest psů, králíci, činčily nebo třeba agama. Alice V. dokonce zašla tak daleko, že si pořídila i koně, a protože do bytu v paneláku se nevešel, přivazovala ho na noc k okapu.

ČTĚTE TAKÉ: Dozorci v Rýnovicích mlátili vězně, rozhodl soud. Jejich kolegové se proti verdiktu bouří

Střídala se u ní období, kdy byla hospitalizovaná v psychiatrické nemocnice a na svobodě. Znovu o sobě dala vědět v roce 2017. Tehdy byli policisté přivolaní k autu, ve kterém byli psi uvázáni minimálně dva dny. Když je vyprostili, měli takovou žízeň, že to překvapilo i záchranáře. Dvojice psů byla zanedbaná, štěně v sobě mělo dva druhy parazitů.

Veterinář na odchytové stanici si na tuhle konkrétní ženu velmi dobře pamatoval. „Bylo u ní zjištěno, že se v kapsách snaží propašovat do psychiatrické léčebny dvě vodní želvy,“ popsal veterinář Zbyněk Reniak.

Od té doby se Alice V. opět léčila, ale svému okolí o sobě dala vědět jen jednou. Zavolala žokejce a chovatelce koní Růžičkové s tím, že by chtěla koupit koně. „Mám koně zajištěné, mám trvalý příkaz, takže kdyby mě zavřeli, tak se mi kůň pořád platí,“ tvrdila tehdy do telefonu.

Koně si nakonec nekoupila, ve vězení ale skončila. A právě ona se měla stát obětí mučení ze strany dozorců ve Světlé nad Sázavou. Měli ji svazovat, svlékat a nechávat v chladu u otevřeného okna.

Tagy: