Vážná nehoda autobusu s náklaďákem v Praze: Zranilo se 12 lidí, záchranáři vyhlásili traumaplán

Nehoda autobusu s náklaďákem v Praze (23. 5. 2024)

Střet autobusu s náklaďákem v Praze

Při nehodě autobusu a nákladního auta na křižovatce ulic Sulická a Zálesí se ve čtvrtek ráno lehce zranilo dvanáct lidí. Všichni jsou mimo ohrožení života. Kvůli vyššímu počtu zraněných vyhlásili záchranáři traumaplán prvního stupně, ten byl však po necelé hodině ukončen. Vyplývá to z informací policie a záchranářů.

Nehoda se stala v 8:15. „Jedná se o srážku autobusu s nákladním autem,“ uvedla policie.

ČTĚTE TAKÉ: Nešťastný let hrůzy. Při cestě do Singapuru zemřel kvůli turbulencím 73letý britský režisér

Podle záběrů z místa nehody autobus dopravního podniku do nákladního auta narazil zezadu. Poškozená je pravá přední část autobusu. „Nákladní vozidlo a autobus budeme od sebe vyprošťovat,“ uvedli pražští hasiči.

„U nehody zasahovaly celkem čtyři posádky záchranářů – specialisté pro urgentní medicínu, lékař a také inspektor v roli vedoucího zdravotnické složky. Na místě se nacházelo dvanáct poraněných osob, jejichž zranění byla převážně lehká. Jednalo se zejména o pohmožděniny, naraženiny a drobné tržné rány,“ sdělila CNN Prima NEWS mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

„V 9:11 byl aktivován traumatologický plán prvního stupně, který zdravotní operační středisko vyhlásilo vzhledem k počtu poraněných. Ten byl již ukončen. Všichni pacienti jsou v tuto chvíli již ve zdravotnických zařízeních,“ dodala Poštová.

Co přesně se na místě stalo, není v současné chvíli jasné. „Na místě jsou kriminalisté z odboru vyšetřování dopravních nehod, kteří se specializují na objasňování takovýchto situací. To zjišťování chvilku potrvá, musíme vyslechnout oba řidiče, cestující, svědky, vytěžit kamerový systém, který je na místě, a zajistit stopy. Až poté budeme schopni říci, kdo bude viníkem této nehody,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí pražské policie Jan Daněk.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Těžká nehoda policejního auta v Praze. Hlídka jela do akce, po srážce skončila na střeše

Tagy: