Děsivá nehoda vlaků u chorvatského města. Na místě jsou mrtví a zranění, zemřel strojvedoucí

Při páteční srážce osobního a nákladního vlaku ve středním Chorvatsku zahynuli tři lidé a dalších 11 jich bylo zraněno, potvrdil chorvatský premiér Andrej Plenković. Mezi zraněnými jsou podle něj také cizinci a není vyloučeno, že budou ráno nalezeny další oběti.

Ke srážce došlo v pátek kolem 21:30 SELČ poblíž města Novska, nedaleko hranice s Bosnou a Hercegovinou, oznámila policie v prohlášení.

„Byl to obrovský náraz,“ řekl premiér Plenković, který na místo neštěstí dorazil s dalšími vládními představiteli. Potvrdil, že byla nalezena tři těla, ale nevyloučil, že záchranáři ráno objeví další oběti. „Je noc, je tma, v tuto chvíli nevíme, zda není obětí víc,“ poznamenal. Zranění byli hospitalizováni. Někteří z nich jsou podle premiéra ve vážném stavu, ale nejsou v ohrožení života.

Příčina nehody se vyšetřuje. Podle úřadů oba vlaky po srážce vykolejily. Chorvatská média dříve informovala, že osobní vlak narazil do zastaveného nákladního vlaku. V osobním vlaku místní linky podle premiéra cestovalo 13 lidí, v nákladním vlaku byl pouze strojvedoucí.

Zajedno sa vatrogascima, policijom i djelatnicima HMP na terenu u selu Rajić pored Novske je 20 pripadnika HGSS-a iz Stanica Novska i Slavonski Brod.

Posted by HGSS - Hrvatska gorska služba spašavanja on Friday, September 9, 2022

Ke srážce došlo kolem 21:30, oznámila policie v prohlášení. Na místo byly vyslány záchranné týmy. Bližší podrobnosti policie prozatím neposkytla.

Tagy: