Děsivá nehoda u Zlatých Moravců: Motorkář narazil do auta, se zlomenou rukou oživoval manželku

Na místě zasahoval i vrtulník (3. 6. 2023).

Řidič se zlomenou rukou po nehodě oživoval manželku

K hrůzné nehodě došlo v sobotu v Nitranském kraji na Slovensku, když 67letý řidič osobního vozidla zřejmě nedal přednost v jízdě projíždějícímu motocyklu. Nejhorší zranění urpěla manželka motorkáře, která s ním jela jako spolujezdkyně. Její muž si podle informací stanice JOJ při pádu zlomil ruku, přesto své ženě poskytoval do příjezdu záchranářů první pomoc. V nemocnici skončil i řidič osobního auta. Na místě zasahoval i vrtulník.

K havárii došlo na křižovatce při vjezdu do Zlatých Moravců, když řidič osobního auta vjel na hlavní silnici. Zřejmě však vjel do cesty 59letému motorkáři, který vezl o rok mladší spolujezdkyni. Řidič motorky nestihl včas zareagovat a narazil do boku vozidla, informovala stanice JOJ.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šajba byla na frei aneb Největší železniční nehody v Česku. 118 obětí u Pardubic v roce 1960

Vina je zřejmě na straně řidiče automobilu. „Pravděpodobně nedal motorce přednost,“ uvedla policejní mluvčí Viktória Borloková. Policie však okolnosti havárie dále vyšetřuje. Vozidlo po nárazu sjelo do příkopu, odkud museli řidiče vyprostit hasiči. „Museli jsme jednu osobu vysvobodit hydraulickým nářadím,“ vysvětlil velitel zasahujících požárníků Milan Haveta.

Řidič motocyklu se měl po nehodě navzdory svému zranění pokoušet oživovat svoji manželku až do příjezdu záchranářů, kteří pak v resuscitaci na místě pokračovali. Ženu následně transportovali do nemocnice vrtulníkem.

Tagy: