Děsivá tragédie. Batole zemřelo po srážce s autem, spícím rodičům vylezlo z postýlky na silnici

Dovolená v Irsku skončila pro britskou rodinu trýznivým neštěstím. Méně než dvouletý syn totiž spícím rodičům vylezl z domu přímo na silnici, kde ho srazilo a usmrtilo projíždějící auto. Policie vyšetřuje událost jako tragickou nehodu.

Taková věc straší v představách každého rodiče. Britský pár přišel v irské vesničce Ballinagare o své malé dítě poté, co v pátek ráno vylezlo z domu přímo na ulici, kde jej srazil projíždějící jeep. Jednadvacetiměsíční chlapeček, který byl v hrabství Roscommon spolu s blízkými na několikadenní návštěvě u známých, zemřel bezprostředně po nehodě.

K tragédii došlo kolem deváté hodiny ráno, když rodiče batolete ještě spali. Dítě podle informací listu Irish Daily Mail samo vylezlo z postýlky, vysoukalo se až na vozovku před domem, kde uniklo pozornosti jednoho z řidičů.

Šofér se okamžitě po nehodě snažil rodiče kontaktovat, ti mu ale zkraje nevěřili. Poukazovali na to, že jejich potomek spí v jedné z místností. Až když našli prázdnou postýlku, uvědomili si plný rozsah tragédie.

„Je to šokující, velice smutné,“ komentoval situaci místní radní Tom Crosby. „V Ballinagare lidé drží hodně při sobě, snaží se si vzájemně pomáhat. Určitě se budou v příštích dnech, týdnech a měsících snažit být nablízku i pozůstalým nebohého chlapečka.“

Tagy: