Děsivá vražda 13letého chlapce v Děčíně: Obvinění mladíci skončili ve vazbě

U rámu za chůze 15letý obviněný mladík.

Soud poslal do vazby dva obviněné

Okresní soud v severočeském Děčíně poslal v pondělí do vazby 18letého mladíka a jeho 15letého kamaráda. Oba jsou podle policie obvinění z vraždy teprve 13letého chlapce, kterého měli vylákat ven a brutálně umlátit v lese na kopci Chmelník v Děčíně. Jeho zohavené tělo tam našli kriminalisté v pátek večer.

„Zaslechl jsem, že tomu klukovi ti dva nasadili pytel na hlavu, a pak ho umlátili,“ uvedl pro CNN Prima NEWS jeden ze svědků. „Zasahovali jsme u nálezu nezletilé osoby bez známek života,“ řekl stručně mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.

Oba mladíky měla podle informací CNN Prima NEWS odvést na policii matka mladšího z nich. „V případu zvlášť závažného trestného činu podalo státní zastupitelství návrh na vzetí dvou obviněných do vazby. Důvodem byla obava, že by se mohli skrývat, utéct nebo v trestné činnosti pokračovat. Oběma návrhům bylo vyhověno,“ podotkl státní zástupce Vladimír Jan.

Oba obvinění skončili ve vazbě v Teplicích, staršímu v případě prokázání viny hrozí za vraždu až 20 let vězení, mladšímu kvůli věku poloviční trest. Není ale vyloučené, že vzhledem k surovosti vraždy mohou oba skončit i v detenčním ústavu.

Tagy: