Horor na letišti v Kolíně nad Rýnem. Muž najel do lidí, na místě jsou i zranění policisté

V parkovacím domě na Letišti Kolín/Bonn na západě Německa v pátek dopoledne najel muž ukradeným automobilem do několika lidí. Ti mu podle policejního mluvčího Christopha Gillese dokázali uskočit a většinou utrpěli jen lehká zranění. Muž narazil také do několika dalších vozů. Podle mluvčího existují náznaky, že muž má psychické problémy.

Muž ve věku 57 let dle webu Focus ukradl vozidlo z půjčovny a cíleně jezdil proti lidem v parkovacím domě na letišti v Kolíně nad Rýnem / Bonnu. Ačkoli mu lidé podle policejního mluvčí Gillese dokázali uhnout, sedm osob bylo zraněno.

ČTĚTE TAKÉ: Otřesné detaily vraždy 12leté Luisy: Dívky ji dusily, pak zasadily 30 ran nožem. Čin plánovaly

Jeden z účastníků běsnění je dle Focusu zraněný vážně, dalších šest jen lehce. Podle deníku Bild ale nikdo není v ohrožení života. Média dále popisují případ chodce, který se snažil před zběsilým řidičem prchnout, načež byl vmáčknut mezi dvě další vozidla.

„Jezdil tam a zpět a pořád dokola,“ popsal situaci z pátečního dopoledne mluvčí Gilles. „Do několika vozidel narazil černým vozem z půjčovny,“ doplnil. Zřejmě se zaměřoval na chodce a auta, zařazoval různé rychlosti a kroužil po garáži, dokud ho nezastavila policie. „Viděl jsem, jak jel s vozem a plnou rychlostí narazil do Audi,“ uvedl pro Bild jeden ze svědků incidentu.

Policie později konstatovala, že muž zřejmě na letištním parkovišti dodávku z půjčovny aut ukradl. Nebylo jasné, jak se dostal ke klíčům od vozu, který byl právě vrácen a měl být vyčištěn.

Celkem bylo poškozeno sedm vozidel, včetně toho ukradeného z půjčovny. Pachatele na místě zadržela policie. Jeho zatčení ale neproběhlo v klidu, agresor kladl odpor a dva policisty zranil, informovala veřejnoprávní stanice WDR. Muž skončil na policejním ředitelství, kde bude vyšetřen lékaři. Má se totiž za to, že je duševně nemocný.

Tagy: