Děsivé mučení 2leté dívenky. Agresor si nejhorší natáčel, matka umožnila smrt, uvedl soud

Těžko uvěřitelný případ z Velké Británie má dohru. Kyle Bevan, který zavraždil dvouletou holčičku Lolu poté, co na ni brutálně zaútočil, půjde za mříže, informují britské weby včetně BBC. Trest si odpyká i matka dítěte – Sinead Jamesová, která smrt dcerky umožnila. Při úterním rozsudku zazněly i děsivé detaily mučení.

Šlo o úmyslný a velmi násilný útok. Tak zhodnotil brutální chování Bevana soudce Martin Griffiths, který vylíčil i detaily surového chování. K napadení mělo dojít v noci mezi 16. a 17. červencem 2020, kdy holčičku hlídal přítel její matky, uvedl web stanice BBC.

ČTĚTE TAKÉ: Hrozivý žert spolužáků na sídlišti. Dívce na základní škole nalili do lahve savo, vypila ho

Po osudné noci zůstalo malé Lole na těle 101 povrchových zranění. Podle soudu utrpěla „katastrofální“ poranění mozku. Bevan však tvrdil, že její zranění byla způsobena pádem ze schodů poté, co ji strčil jejich pes.

Soudce Griffiths však uvedl, že Bevan „začal Lole ubližovat o půlnoci a pokračoval v tom, dokud v půl sedmé ráno dívka neupadla do bezvědomí“. Lola pak zemřela v nemocnici v Cardiffu 21. července 2020.

Nevlastní otec, který ji zavraždil, si má za surové napadení odsedět 28 let. Třicetiletá matka Jamesová byla odsouzena na šest let za to, že tomuto činu nezabránila. Rozsudek byl vynesen v úterý u korunního soudu ve Swansea.

„Jsem si jistý, že Kyle Bevan to udělal v rámci výkonu své pravomoci. Chtěl si tak potvrdit svou nadřazenost nad jedinou osobou, nad kterou se mohl cítit nadřazený – bezmocným dítětem,“ uvedl soudce.

Vrah podle něj nemá ani teď žádné výčitky svědomí. „Tehdy ani nepředstíral smutek nad zraněními Loly a jejím kritickým stavem, když všichni kolem něj byli zoufalí,“ dodal s tím, že matka Loly upřednostnila vztah se svým přítelem před starostí o své dítě.

Týrání si natáčel

Pachatel si měl vše i zaznamenávat. „Pohyboval Loliným tělem, bezcitně ho fotografoval a v jedné fázi dokonce natáčel,“ popsal podle webu Sky News Griffiths. Během soudu ho Sinead Jamesová nazvala „monstrem“, které „musí shnít v pekle“. „Kdybych ho dostala z domu, moje dcera by dnes ještě žila,“ řekla.

Lolinu smrt soudce označil za „vyvrcholení několikaměsíčního fyzického týrání dítěte“. Bevan totiž dívenku napadal už i před osudnou nocí, píše BBC. „Lola byla zářivá jako zlaté slunce. Byla krásná, okouzlující a drzá. Její smích naplňoval místnost čistou radostí,“ uvedl otec Loly Daniel Thomas.

Šlo o prohlášení, které přečetl soud. Otec prý doufal, že holčička bude v péči matky nadále vyrůstat ve štěstí a zdraví. „S odvahou v srdci, aby věděla, že může být čímkoli a dělat cokoli, co chce. To už se ale nikdy nestane,“ dodal.

Ačkoliv je rád, že bude jeho tehdejší partnerka a její přítel potrestáni, uvedl, že dceru mu to nevrátí. „Lolin malý život byl naplněn špínou a chaosem z rukou její matky, která jí nedokázala zajistit ani základní bezpečí ve vlastním domě,“ kritizoval.

Podle webu Daily Mail je Bevan drogový násilník. Mezi dvojicí šlo navíc o krátkou známost. Sinead Jamesová dovolila Bevanovi, aby společně bydleli jen pár dní poté, co se s ním setkala na Facebooku.

Brutální napadení školáka v Ostravě. Spolužáci si útok natáčeli, nepomohl nikdo:

Tagy: