Děsivé záběry: Slonice napadla turistku. Uchopila ji chobotem a potom s ní praštila o zem

Turističtí sloni v Indii (ilustrační foto)

Slonice v Indii napadla turistku

Horor zažila turistka v pevnosti Ambér nedaleko indického Džajpuru. Tamější kamery zachytily moment, kdy ji napadla slonice. Chobotem ji uchopila a následně s ní praštila o zem. Drama mělo relativně šťastný konec, žena má jen zlomenou nohu. Organizace PETA upozorňuje, že chování slonice je způsobené celoživotním zotročováním, napsal britský deník Daily Mail.

Incident se stal 13. února na hlavním nádvoří pevnosti. Slonice chobotem uchopila turistku z Ruska a začala s ní prudce máchat a nakonec s ní praštila o zem. Žena má po útoku zlomenou nohu, uvedl web Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Zvířata dokážou předpovědět počasí. Cvrček určí teplotu, ptáci upozorní na zemětřesení

Slonice Gouri, pracovně označovaná jako číslo 86, měla podle organizace na ochranu zvířat PETA během útoku zranit dalšího člověka.

Případ není ojedinělý. Slonice Gouri napadla v říjnu 2022 majitele obchodu, zlomila mu žebra a nohu.

Sloni se málokdy chovají agresivně, skupiny na ochranu zvířat však upozorňují, že i tak mohou být nebezpeční a lidi dokonce i zabíjet. Agresivní se mohou stát, pokud jsou ohrožováni nebo se s nimi špatně zachází, což je v případě tisíců slonů využívaných k zábavním účelům po celé Asii.

PETA nyní požaduje, aby byla Gouri převezena na místo, kde by se mohla začít zotavovat z psychického traumatu z celoživotního zotročování. Organizace tvrdí, že chování zaznamenané na videu je typické pro týraná zvířata. Zároveň vyzývají turisty, aby se vyhýbali vykořisťovatelským podnikům zaměřeným na turisty.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Brňany vyděsil had v paneláku. Zasahovala policie i herpetolog, plaza si vzal do své péče

Tagy: