Hrozivá hromadná nehoda na Slovensku. Řidiče ochromil mikrospánek, policie zveřejnila záběry

Slovenští policisté varují řidiče před nebezpečím mikrospánku. Na sociální síti proto zveřejnili děsivé záběry z nehody, kdy řidič usnul za volantem a způsobil hromadnou dopravní nehodu čtyř vozidel. Škody se vyšplhaly na ohromnou částku.

„Žijeme rychle a často přeceňujeme své síly. Riskovat za volantem se ale opravdu nevyplatí,“ upozorňuje slovenská policie Trenčínského kraje. Jako varování pro ostatní řidiče sdílela záběry ze čtvrteční nehody, ke které došlo na rychlostní silnici R2 ve směru do Trenčína.

ČTĚTE TAKÉ: Hromadná nehoda uzavřela dálnici D6. Na místě byli zranění, zasahovaly dva vrtulníky

Šestatřicetiletý řidič černé Škody Superb v katastru města Bánovce nad Bebravou upadl do mikrospánku. V důsledku toho sjel do protisměru, kde narazil do levé části pohonné soupravy nákladního motorového vozidla. Od té se odrazil na pravou stranu Volkswagenu Multivan jedoucího směrem na Prievidzu. Následně narazil do přední části dalšího motorového vozidla Volkswagen Passat, které jelo za nákladním vozem.

JAZDA UNAVENÉHO VODIČA SKONČILA NEHODOU 4 VOZIDIEL 👉Žijeme rýchlo a často preceňujeme svoje sily. Za volantom sa však...

Posted by Polícia SR - Trenčiansky kraj on Sunday, July 30, 2023

Při dopravní nehodě došlo také k poškození svodidel. „Bylo velké štěstí, že tato dopravní nehoda skončila pouze lehkým zraněním dvou řidičů a poškozenými plechy,“ uvedla policie. Výše způsobené škody byla vyčíslena na 13 700 eur, v přepočtu zhruba 327 tisíc korun.

„Nepodceňujte únavu za volantem, může jít o život. Jezděte zodpovědně,“ dodala policie.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Cestující popsala děsivou srážku autobusů na D2. Sjela pod sedačku, vše jí létalo nad hlavou

Tagy: