Znepokojivé záběry odhalily „zombie houbu“ v akci. Ovládnutí velké tarantule byl jen začátek

V amazonské džungli napadla tarantuli zombie houba.

Zombie-houba napadla tarantuli

Terénní výzkumník Chris Ketola byl v peruánské Amazonii svědkem znepokojivé události. Viděl, jak houba Cordyceps, která je známá především jako „zombie houba“, napadla tarantuli. Pavouka doslova sežrala zaživa. Video zveřejnil na sociální síti Instagram.

„Dnes jsme narazili na něco úžasného,“ popsal ve videu vědec. Na zemi před ním leží mrtvá žlutooranžová tarantule, z jejíhož těla vyrůstají abnormální hroty. Podle Ketoly pavouka napadla houba Cordyceps, známá spíše jako „zombie houba“. „Infikovala pavoukův nervový systém, donutila ho přijít na toto místo a když pak zemřel, vyrašila houba z jeho těla ven,“ vysvětlil.

ČTĚTE TAKÉ: Mlsný pes omylem zapálil dům, ukazuje video. Zapnul vařič a odběhl, líčí nevěřícně majitel

Jak Ketola uvedl dále, houba napadá především bezobratlé živočichy. Tento případ je nicméně poměrně ojedinělý. „Je to teprve potřetí, co vidím, že tarantuli napadl tento konkrétní druh houby Cordyceps,“ napsal v příspěvku. Zároveň doplnil, že každý druh „zombie houby“ napadá něco jiného.

Houba Cordyceps se v posledních letech „proslavila“ především díky seriálu The Last of Us. V něm totiž lidstvo napadla právě tato „zombie houba“.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Žralok nejdříve dlouhé minuty kroužil okolo rybářů. Poté se zakousl do lodi

Tagy: