Mlsný pes omylem zapálil dům, ukazuje video. Zapnul vařič a odběhl, líčí nevěřícně majitel

Dům je teď zcela neobyvatelný.

Pes omylem způsobil požár

Buldoček Harvey z amerického Clevelandu neodolal hrnci s jídlem na sporáku a omylem způsobil požár. „Na videu je vidět, jak se natáhl a dotkl sporáku. Pak je slyšet cvaknutí hořáku, který se během několika vteřin zapnul,“ uvedl majitel domu Chris DiLuzio na sociální síti. Oheň se rozšířil kvůli zbytkům jídla, které na sporáku ležely přikryté utěrkou. Ačkoli způsobené škody na domě zaplatí pojišťovna, otec šesti dětí teď musí sehnat náhradní bydlení pro celou svou rodinu.

Jakmile pes Harvey tlapkou zapálil hořák, z místa odběhl. Sledoval ho přitom další pes rodiny DiLuziových. „Kdybychom to neměli na kameře, ani bychom tomu nevěřili. Je to trochu přitažené za vlasy,“ uvedl DiLuzio.

ČTĚTE TAKÉ: Milana usmrtil agresivní sršeň. Přišel si pro studený obklad, pak upadl a už se nezvedl

Když muži zavolali hasiči, že jeho dům hoří, naprosto ho to vyděsilo. „Byla to panika a strach zároveň, protože mi řekli, že našli jen jednoho psa. Bál jsem se i o syna a neteř s tchýní. Hned jsem se jim snažil dovolat,“ popsal incident. V době požáru se doma pohybovali pouze dva psi, kteří vyvázli bez zranění.

Muž se teď kromě nenasytného mazlíčka potýká s dalším problémem. Musí pro celou rodinu sehnat náhradní bydlení, protože dům bude podle webu News5cleveland.com neobyvatelný šest až osm měsíců. DiLuziova manželka Kayden momentálně pobývá s dětmi v hotelu, zatímco on sám zůstal bydlet v karavanu na příjezdové cestě.

Požár podle DiLuzia zničil kuchyň, některé pokoje dětí a sklep v přízemí. Přišel kvůli němu o spoustu věcí, které nelze nahradit. „Moje máma nedávno zemřela a spousta věcí, které mi po ní zbyly, byly buď přímo v obývacím pokoji, na lednici nebo pověšené na stěnách. A velká část těch věcí je pryč,“ svěřil se.

Harvey ale není zdaleka jediný domácí mazlíček, který omylem zapálil dům. V roce 2022 se pes v americkém městě Parkville snažil dostat k pánvi s tukem. Při tom ale tlapkou zapnul varnou desku a způsobil požár. Ačkoliv majitelé zrovna nebyli doma, hasičům se podařilo oheň uhasit a psa zachránit.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Hrůza na hudebním festivalu u Lipska. Začalo hořet ruské kolo, několik lidí utrpělo zranění

Tagy: