Děsivý nález v Uničově. V remízku ležela těla dvou zabitých psů, případ řeší policie

V Uničově byli v remízku nalezeny dva mrtví psi.

V Uničově našli zabité psy, věc řeší policie

Případem dvou zabitých psů se zabývají policisté v Uničově. Těla objevil pracovník technických služeb v remízku na okraji města. Policie teď, mimo jiné, prověřuje i možné týrání.

Fotografie, na níž jsou těla větších psů pohozená v porostu na okraji městské části Brníčko, se v pondělí objevila na uničovských sociálních sítích.

Oba mrtvé psy našel pracovník technických služeb. Od té doby si zdejší obyvatelé lámou hlavu nad tím, proč někdo se zvířaty naložil takto krutě. „Krmivo zdražili, všechno zdražili, tak se jich zbavují,“ vysvětlil strašlivý čin jeden z místních. „Je to hrůza, my máme dva takové malé,“ poznamenal další.

ČTĚTE TAKÉ: Belle svitla naděje, že ji pustí z nádrže smrti. Už nemá moc času, kamarádi zemřeli a smutní

Další postup upřesnil starosta Uničova Radek Vincour (ODS). „Ty pejsky naložili a potom je předali městské policii, která samozřejmě zjistila, že buďto jde o trestný čin týrání, nebo případně mohlo jít ještě o srážku s vozidlem,“ řekl pro CNN Prima NEWS.

Nehodě ale neodpovídá velká vzdálenost psů od cesty, nikde také nejsou například střepy ze světlometů.

Na internetu se objevily nejrůznější spekulace. Podle některých by mohlo jít o psy z nedaleké obce. Osm jich tam jedné obyvatelce zůstalo jako nechtěné dědictví po bratrovi. Ta redakci CNN Prima NEWS ale mimo záznam řekla, že má všechna zvířata doma a v nejbližší době si pro ně mají přijet zaměstnanci olomouckého útulku.

„Ti psi nebyli očipovaní, čili se majitel těžko dohledává. Nějaké domněnky existují, ale ty musí potvrdit, nebo vyvrátit PČR,“ dodal Vincour.

„Uničovští policisté ve věci provádějí šetření,“ potvrdil mluvčí PČR Olomouckého kraje Libor Hejtman.

Jak psi zahynuli, bude jasné po pitvě. Pátrání po jejich majiteli pokračuje.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pes na Liberecku běžící za autem způsobil poprask. Týrání zvířat, zuří ochránci kvůli videu

Tagy:
Krimi zprávy psí policie Olomoucký kraj krimi Uničov pitva týrání zvířat pátrání po majiteli