OBRAZEM: Kde pořídíte nejlepší fotku? Vyhrál řecký ostrov, na špici je i česká památka

Většina lidí vybírá destinaci pro letní dovolenou podle lokality, ceny, dostupnosti a dalších běžných parametrů. Pokud si však zakládáte na tom, jak vypadají vaše sociální sítě a chcete se sledujícím pochlubit lokací, v níž se nacházíte, můžete se řídit výběrem společnosti DrückGlück. Ta sestavila žebříček deseti nejlepších míst Evropy, kde si mohou turisté pořídit nejpůsobivější fotografie. Základ přehledu tvoří zejména počet hashtagů na sociálních sítích. Pro některé se možná překvapivě v TOP třech lokacích umístilo i Česko.

Ačkoliv je německá společnost DrückGlück zaměřena na on-line hry a on-line kasina, podívala se v nové studii na evropské destinace, které turisty lákají pro svůj vzhled. Uvádí to web Express, který má studii k dispozici.

ČTĚTE TAKÉ: Oblíbená destinace je připravena na české turisty. Kolik dáte ve Slovinsku za pivo?

Žebříček deseti míst, kde lidé pořídí ty nejpůsobivější snímky, jimiž se pak chlubí na sociálních sítích, vznikl na základě počtu hashtagů na Instagramu a z vyhledávacích dat na Google, doplňuje blog Flannels or Flip Flops.

Santorini, Řecko

Nejoblíbenější destinací uživatelů sociálních sítí se stalo řecké Santorini. Jeden z nejznámějších řeckých ostrovů je proslulý zejména městem Fira s tradičními na bílo natřenými budovami. Zejména v letní sezóně místo překypuje turisty. V klidnějším období zde lidé mohou najít mnohými vyhledávaný klid a krásné výhledy.

Cinque Terre, Itálie

Na druhém místě skončilo Cinque Terre – malá pobřežní oblast na italské Riviéře. Podobně jako Santorini turisty láká svým specifickým vzhledem, konkrétně řadou pastelově zbarvených budov. Jedná se však o ideální prázdninovou destinaci i pro ty, kteří chtějí objevit italskou historii. Na ni láká zejména nedaleký klášter z roku 1618.

Karlův most, Česká republika

Své místo v žebříčku našla i specifická destinace, konkrétně památka v české metropoli: Karlův most. Hlavní město má turistům co nabídnout, podle počtu hashtagů si však most získal srdce nejvíce návštěvníků. Mnozí navíc upozorňují na to, že Praha patří mezi jednu z nejlevnějších destinací mezi evropskými městy.

Jaká další místa či destinace a s jakým počtem hashtagů se probojovala do žebříčku?

  1. Santorini, Řecko – 7 800 000
  2. Cinque Terre, Itálie – 2 500 000
  3. Karlův most, Česká republika – 800 000
  4. Moherské útesy, Irsko - 750 000
  5. Faerské ostrovy, Dánsko - 700 000
  6. Hora sv. Michaela, Francie - 650 000
  7. Levandulová pole, Francie - 500 000
  8. Plitvická jezera, Chorvatsko - 400 000
  9. Španělské schody, Itálie - 300 000
  10. zámek Neuschwanstein, Německo - 250 000

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Oblíbenou riviéru Čechů drahota minula. Redakce otestovala pobřeží Jadranu před sezónou

Tagy: