Detaily dopadení vrahů seniora na Kladensku: Jeden z pachatelů byl oběti na pohřbu

Zásahová jednotka zadržela vrahy seniora

Kriminalisté dopadli vrahy muže z Dřetovi

Středočeští kriminalisté dopadli vrahy muže z Dřetovic. Dvojice teprve devatenáctiletých mladíků ho měla ubodat v jeho domě. Nejspíš tam chtěli krást a s mužem se dostali do potyčky. Na mladíky si počkali členové policejního komanda.

Členové zásahové jednotky museli být opatrní. Brutalita, s jakou dvojice mladíků měla podle detektivů ubodat staršího muže, naháněla jeho sousedům ze středočeských Dřetovic hrůzu. „Dvaašedesátiletého muže napadli nožem a způsobili mu velice vážná, devastující zranění nožem,“ uvedla mluvčí policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

O případu jste už na CNN Prima NEWS mohli číst. Muž, který se stal obětí dvojice pachatelů, žil v domě sám, často si ale k sobě zval návštěvy. Na svou důvěřivost tak zřejmě doplatil. Když ho jeho známý objevil, měl na těle několik bodných ran. „My jsme tady ke tchánovi jezdili sporadicky a vůbec nevíme, co se mohlo stát. Tady ho měl každý rád,“ popsal jeden z příbuzných oběti.

Na začátku pracovali detektivové s videozáznamy vozu, který ale brzy z pátrání vyloučili, a potom se záběry podezřelého chodce. „Policisté prováděli velice rozsáhlá šetření jak v obci, tak v širším okolí,“ doplnila Suchánková. Stopy nakonec policisty dovedly do nedaleké Stehelčevsi. Právě odtud podle informací Krimi zpráv dvojice pochází. Mimochodem jeden z pachatelů se měl dokonce účastnit pohřbu zavražděného muže.

„Oba se k činu doznali a přiznali se také k motivu, který měl být loupežný,“ uzavřela Suchánková. Dvojce mladých vrahů si už vyslechla i rozhodnutí o uvalení vazby a na soud si tak počkají za mřížemi věznice.

Tagy:
vražda pohřeb vrah senior ubodání krimi dopadení okres Kladno Zásahová jednotka vrazi Dřetovice Stehelčeves