Detaily k úmrtí hvězdy Kobry 11: Pád letadla zachytila kamera, svědci kritizují záchranáře

Při čtvrtečním pádu sportovního letadla zemřel ve věku 51 let herec Christian Oliver. Na internetu se objevily záběry momentu, kdy stroj spadl do moře. Místní rybáři, kteří byli u nehody, si stěžovali na práci záchranářů.

Záběry, které se šíří po sociálních sítích ukazují, jak se u malého karibského ostrova Bequia, který je součástí ostrova Svatý Vincent, zřítilo do moře malé letadlo. V něm cestoval americký herec Christian Oliver, jeho dvě dcery ve věku 10 a 12 let a pilot. Nehodu nikdo z nich nepřežil. Na videu je také slyšet nahrávající osobu, jak říká: „Letadlo se zřítilo! Zavolejte pobřežní stráž!“ informuje web Daily Mail.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Stroj pobřežní stráže neměl na ranveji v Tokiu být. Naznačila to komunikace pilotů s věží

Podle zpravodajského webu Searchlight pilot krátce po startu vysílačkou řídící věži oznámil, že má potíže a vrací se zpět. To byla poslední komunikace. Co přesně vedlo k pádu letadla, není jasné.

Policie ve svém prohlášení uvedla, že při prvotním pátrání pomáhali místní rybáři a rekreační plavci, kteří se v oblasti nacházeli. Předpokládá se, že hloubka vody se zde pohybuje kolem 21 metrů. Místní rybář v rozhovoru pro tamější médium iWitness News kritizoval reakci pobřežní stráže. „Vysvětlili jsme jim, že nyní začíná příliv, takže pokud ho (vrak) necháte na místě, existuje možnost, že letadlo už nenajdeme, že odpluje,“ řekl. Dodal, že trajektorie přílivu by letadlo zanesla daleko od pobřeží.

Podle bývalého důstojníka pobřežní stráže Tyronea Durhama mohlo mít letadlo problémy s motorem. „Vypadalo to, jako by selhal motor. V tu chvíli nad letadlem převzal kontrolu vítr, spadlo a zřítilo se do vody,“ popsal Durham.

Christian Oliver, jehož původní jméno bylo Christian Klepser, zářil například ve filmu Speed Racer a zahrál si i ve snímku Valkýra po boku Toma Cruise. Mezi diváky je však známý zejména svou rolí parťáka legendárního Semira Gerkhana v diváckém hitu Kobra 11, kde ztvárnil Jana Richtera.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hasiči se v Karviné málem srazili s autem. Bravurní manévr, chválí expert řidiče cisterny

Tagy:
havárie Tom Cruise herec Daily Mail Svatý Vincenc Durham Ján Richter Christian Oliver Bequia