Detaily případu vraždy 19leté dívky v Praze: Policie zná možný motiv, muž se částečně přiznal

Pražští policisté vyřešili vraždu mladé ženy

Zásahová služba si pro 22letého muže, kterého v pátek kriminalisté obvinili z vraždy, přišla už ve středu. Měl zabít svou 19letou přítelkyni a motivem byly dle redaktora Jaroslava Kasnara také peníze. Policisté zaznamenali z bankovního účtu zesnulé dívky několik transakcí. „Obviněný se částečně přiznal k tomu, že má na vraždě podíl,“ řekl vyšetřovatel Jiří Hacker ve vysílání CNN Prima NEWS. Přesné okolnosti smrti oběti zatím ale kriminalisté tají.

Policejní eskorta v pátek přivedla muže k soudu s pouty na rukou. Jednání u Obvodního soudu pro Prahu 10 netrvalo dlouho, po půl hodině poslala soudkyně muže do vazby. „Je obviněn ze spáchání vraždy, a to s loupežným motivem,“ řekla státní zástupkyně ve vysílání CNN Prima NEWS. Muž před soudem nevylíčil, co se osudný den mělo stát – odpovídal jen na otázky, které se týkaly jeho osoby.

ČTĚTE TAKÉ: Vražda 19leté dívky v Praze. Na tělo upozornil štěkající pes, policie zadržela podezřelého

Na stopu policisty přivedly podezřelé transakce, které se objevovaly na bankovním účtu zesnulé přítelkyně. Mladíkovi teď hrozí i výjimečný trest, tedy 20 let.

Nezvěstnou dívku nahlásila její sousedka ve druhé polovině srpna, která ji dva týdny neviděla a v jejím domě neustále štěkal pes. Kriminalisté se začali případem zabývat. „V rámci trestního řízení byla nařízena domovní prohlídka, která byla provedena počátkem září. Během ní jsme našli mrtvé tělo poškozené,“ uvedl Hacker. Podle informací Kasnara pachatel tělo ukryl v garáži domu.

Kriminalisté zatím okolnosti vraždy tají, další informace přinese znalecký posudek. „Doba smrti se bude zjišťovat v rámci znaleckého zkoumání a dalšího vyšetřování. Momentálně nejsme schopni ji přesně stanovit,“ uzavřel Hacker.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Děsivé detaily v případu zavražděné švýcarské Miss. Hlavu oběti našel její otec v prádelně

Tagy:
vražda CNN Prima NEWS Praha 10 platba Praha bankovní účet trestná činnost trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva vyšetřování trestné činnosti