Děsivé detaily v případu zavražděné švýcarské Miss: Hlavu oběti našel její otec v prádelně

Kristina Joksimovičová byla úspěšnou modelkou – v roce 2008 pronikla do finále soutěže Miss Švýcarsko.

Detaily případu vraždy finalistky soutěže Miss

V případu děsivé vraždy švýcarské Miss Kristiny Joksimovičové, kterou v únoru chladnokrevně zavraždil její manžel Thomas, se objevily nové informace. Uříznutou hlavu modelky měl v prádelně v koši na odpadky objevit její vlastní otec, zatímco si její dvě děti hrály ve vedlejší místnosti. Otec před hrůzným nálezem strávil v domě páru několik hodin. Během té doby se Thomase několikrát zeptal, kde jeho dcera je, píše britský deník Daily Mail. „Thomas je ve vězení. Až soud rozhodne o tom, jaký bude trest a jak dlouho v něm zůstane,“ řekl o dalším vývoji mluvčí kanceláře prokurátora Michael Lutz pro CNN Prima NEWS.

Thomas vraždu své manželky nejprve odmítal. Později ale přiznal, že ji má na svědomí – prý se jí však dopustil v sebeobraně. Nyní sedí ve vazbě, uvádí Daily Mail. Podal sice žádost o propuštění, švýcarský soud ale jeho žádost zamítl. „Obviněný muž se chtěl dostat na svobodu, jeho žádost však byla zamítnuta. Kancelář prokurátora nyní žádné další informace poskytnout nemůže,“ upřesnil Lutz ve vysílání CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Recidivista ukopal v Chanově svou partnerku. Do vězení půjde na 16 let, před soudem se kál

Tělo Joksimovičové bylo nalezeno 13. února 2024 v jejich domě v Binningenu nedaleko švýcarské Basileje. Thomas nejprve ženu uškrtil a poté jí v prádelně rozřezal pilou a zahradnickými nůžkami. Některé části rozemlel v mixéru a rozpustil chemikáliemi. Ostatky chtěl kromě toho naplnit psí konzervy. Pitva určila jako příčinu smrti uškrcení, ale zjistila i předchozí poranění způsobená tupým předmětem, informuje britský deník The Independent.

Thomasova obhajoba je jednoduchá. Tvrdí, že jednal v sebeobraně, protože na něj manželka měla zaútočit nožem. Do porcování těla se podle svých slov pustil kvůli tomu, že zpanikařil. Jeho tvrzení o sebeobraně ale odborníci nesdílejí.

„Manžel oběti přišel s jasným plánem, jak chce postupovat, a tak také pracoval,“ uvedl soudní psychiatr Thomas Knecht pro švýcarský zpravodajský web Blick. Podle soudních expertů se navíc choval „chladnokrevně a sadisticky“. Thomas podle nich trpí psychickou poruchou, která zřejmě přispěla k eskalaci násilí. Nad smrtí manželky prý navíc neprojevil lítost.

Kristina Joksimovičová byla úspěšnou modelkou a v roce 2008 se stala finalistkou soutěže Miss Švýcarsko. Smutná zpráva o její smrti se dostala i mezi její kolegyně. „Je to hrozné. Jsem opravdu v šoku. Myslím na jejich dvě dcery,“ prohlásila Christa Rigozziová, bývalá Miss Švýcarska.

S manželem Thomasem měla Kristina dvě dcery. Na první pohled spolu žili v harmonickém manželství. Jak nicméně ukázaly výpovědi přátel, manželský vztah byl dlouhodobě v krizi a kvůli domácímu násilí musela údajně v rodině zasahovat policie.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Drama na škole v Rokycanech: 13letá dívka vytáhla nůž na spolužáka, se kterým se pohádala

Tagy:
vražda Švýcarsko společnost CNN Prima NEWS modelka Daily Mail sebeobrana The Independent trestná činnost Basilej Blick trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva vyšetřování trestné činnosti Binningen Michael Lutz