Detaily brutálního útoku v Brně. Muž ženu pronásledoval, pak ji několikrát střelil do hlavy

Muž v Brně-Líšni v pátek ráno krátce po 5:30 několikrát vystřelil na svou bývalou partnerku. Po dvou hodinách se ho podařilo dopadnout.

Střelba v Brně

Muž v Brně-Líšni v pátek ráno krátce po 5:30 několikrát vystřelil na svou bývalou partnerku. Po dvou hodinách se ho podařilo dopadnout. Podle svědků pachatel ženu dlouhodobě pronásledoval a vyhrožoval jí.

Pachatel si na svou oběť počkal v blízkosti Základní školy Masarova v Brně, kde žena pracuje jako kuchařka. Podle svědků byl útok extrémně brutální. „Ležela na zemi, byla omráčená, z osmi výstřelů z plynové pistole minimálně tři nebo čtyři dostala. Po prvním výstřelu, když upadla, si na ni klekl a začal ji střílet do hlavy,“ uvedl vedoucí jídelny a svědek incidentu Štěpán Oplt.

Podle kolegů zraněné ženy muž svou partnerku delší dobu pronásledoval a vyhrožoval jí. „Kolegyně už několikrát podávala nějaké vysvětlení nebo udání na policii. Ale nic se nedělo, až to vyústilo v toto. Už minulý týden ho nedopatřením pustila do bytu a on ji ohrožoval nožem,“ přiblížil detaily Oplt.

„Zdravotníci ošetřili ženu středního věku, s podezřením na těžké poranění ji potom transportovali k další péči do Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla mluvčí jihomoravského záchranky Michaela Bothová.

Policie muže dopadla dvě hodiny po činu. Jelikož útočník použil plynovou pistoli, je možné, že policisté budou celou věc kvalifikovat pouze jako těžké ublížení na zdraví. Definitivně o tom ale rozhodnou až zadané znalecké posudky.

Tagy: