Detaily výstřelu v přerovské školce: Policistova zbraň vypálila v místnosti, kde byly děti

Během besedy policistů s dětmi ve školce vystřelila jednomu z příslušníků služební zbraň. K incidentu došlo podle policejního Twitteru na Přerovsku, podle informací CNN Prima NEWS se jednalo o školku přímo v Přerově. Přestože se nikomu nic nestalo, událostí se začala okamžitě zabývat inspekce. Krajský policejní ředitel už zavedl pravidla, která mají podobným incidentům předcházet.

Incident se podle informací Krimi zpráv odehrál ve čtvrtek dopoledne v mateřské školce v Přerově. Právě tady se v rámci preventivních akcí pro děti konala beseda s policisty. „Dětem předváděli práci policie a je to standardní výbava věc, která probíhá ve všech školkách a myslím si i školách,“ řekl pro CNN Prima NEWS primátor Přerova Petr Vrána (ANO).

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Drama v mateřské škole na Přerovsku. Při besedě vystřelila zbraň

Jenže ve chvíli, kdy beseda s dětmi končila, jednomu z policistů náhodně vystřelila služební zbraň. Město Přerov, které je zřizovatelem školky, ve čtvrtek na svých webových stránkách zveřejnilo prohlášení, v něm se mimo jiné uvádí, že při incidentu nebyl nikdo zraněn.

„Zmíněná politováníhodná situace nás nesmírně mrzí. Případ je v šetření policie. K incidentu došlo v rámci předškolního vzdělávání, což v praxi znamená seznámení dětí s různými profesemi, ve čtvrtek to byl zrovna policista,“ řekl radní pro oblast školství města Přerov Michal Zácha (ODS).

Důležité je říct, že vše dobře dopadlo

„K výstřelu ze služební zbraně mělo dojít po skončení samotné besedy, když byl policista na odchodu. Děti byly v místnosti, kde výstřel zazněl, ale nebyly v bezprostřední blízkosti a nebyly tak v žádném ohrožení,“ doplnila policejní mluvčí Marie Šafářová.

Samotný incident by pak na děti nemusel mít nijak zásadní vliv, jak pro CNN Prima NEWS uvedla psycholožka Ludmila Mrkvicová. „Důležité je, jak budou reagovat lidé kolem dětí. Pokud vytvoří klidnou atmosféru, budou to děti schopny zvládnout bez následků,“ uvedla Mrkvicová. Dodala také, že děti jsou malé a neuvědomovaly si závažnost ohrožení. „Podstatné je zdůraznit, že se nic nestalo a že všechno dobře dopadlo,“ doplnila psycholožka.

Celou událostí se už začal zabývat příslušný odbor vnitřní kontroly. Olomoucký krajský ředitel navíc přijal opatření, aby se něco podobného v budoucnu už nemohlo stát.

Tagy: