Detaily útoku psů na Plzeňsku: Dívku napadli během procházky, majiteli utekli už dříve

Dívka, kterou v úterý večer v obci Holýšov napadli dva rotvajleři, je mimo ohrožení života. Podle informací CNN Prima NEWS to ale nebylo poprvé, co psi utekli majiteli z průmyslového areálu a někoho pokousali. Zvířatům teď hrozí utracení.

„Mohu potvrdit, že se zabýváme případem napadení dítěte psem,“ řekla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Michaela Raindlová. Oba psi zřejmě utekli z areálu, kde měli hlídat jeden z objektů. Dívka s otcem na ně narazili během večerní procházky. „Utrpěla zranění na horní i dolní polovině těla. Letecká záchranná služba ji ve vážném stavu transportovala do fakultní nemocnice na urgentní příjem,“ upřesnila mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Dívka je mimo ohrožení života. Na trauma, které prožila, ale určitě nikdy nezapomene. Stejně tak i její rodina, se kterou má obývat nedalekou ubytovnu. Majitele psů zná i starostka Holýšova. „Majitele známe. Má je přes den uzavřené v kotci a na noc, když odchází, je vypouští do areálu. Kontroluje plot, ale holt se někudy dostali ven,“ uvedla Alena Burianová (ODS).

ČTĚTE TAKÉ: Lev na Slovensku roztrhal majitele malé zoo na kusy. Napadl ho při krmení

Ještě ve středu ráno v okolí Holýšova hlídkovala policie a hledala dvojici psů. Kolem desáté je policisté vypátrali v obci Všekary. Veterinář u nich musí vyloučit vzteklinu. Podle informací CNN Prima NEWS to nemělo být poprvé, co někoho pokousali. Teď jim hrozí utracení. „Za mě je to vždy o majiteli psů. Řešila bych to utrácením těch lidí, protože ti za to vždy můžou,“ řekla kynoložka Petra Ondrášková.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ doplnila Raindlová. V případě, že majitele psů policisté obviní a vinu mu prokážou, mohl by za mřížemi skončit až na dva roky.

Tagy: