Dvouleté děti si hrály na kolejích. Jen pár minut poté místem projel vlak

Děti si hrály na kolejích. Jen pár minut na to místem projel vlak

Dvě ani ne tříleté děti si v Sokolově hrály uprostřed kolejiště, po kterém denně jezdí desítky vlaků. Naštěstí si jich pár minut předtím, než místem projel vlak, všiml pracovník bezpečnostní agentury. Pravděpodobně tak zabránil tragédii.

„Běžte odtamtud pryč. Honem, honem! Ať vás tady nevidím,“ naléhal na děti pracovník bezpečnostní agentury. Oběma chlapcům, které v kolejišti našel, je dva a půl roku. Hráli si mezi kolejemi, po kterých běžně jezdí vlaky. Vůbec jim nedocházelo, co se může stát.

Pracovník bezpečnostní agentury, který video natočil, na kameru mluvit nechtěl. Prý jen dělal svou práci a doufá, že stejně jako on by se zachoval každý. Oběma chlapcům ale možná zachránil život. Regionální souprava totiž místem, kde si hráli, projela jen malou chvíli potom, co z místa odešli.

„Určitě hazard s lidským životem, velké riziko. Tady se jednalo o hodně malé děti. Odpovědnost by měli nést především rodiče,“ sdělil velitel drážních hasičů v Chebu Petr Truhlář.

Případ řeší policie i OSPOD

Chlapci si hráli v místech, kde nejenže jezdí vlaky, ale nachází se zde také drážní zařízení. Ta jsou neustále pod proudem. Podle informací CNN Prima NEWS děti bydlí s rodiči v domě u nádraží. „Okamžitě potom, kdy mi bylo video zasláno, jsem kontaktovala jak OSPOD (Orgán sociálně-právní ochrany dětí, pozn. red.), tak policii. Tady není čas něco odkládat, takže už se v této věci koná. Byly zachráněny dva malinké lidské životy,“ uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO).

Jakýkoliv pohyb na kolejích, kde jezdí vlaky, je velmi nebezpečný. Dokládají to i čísla – jen za loňský rok řešila Drážní inspekce celkem 252 srážek lidí s vlakem. Téměř 80 procent z nich srážku nepřežilo, zbytek připadá na zranění, často s doživotními následky. Dvě malé děti ze Sokolova se do smutné statistiky dost možná nedostaly jen díky všímavému pracovníkovi bezpečnostní agentury.

Tagy: