Děti jezdily na prázdniny k babičce, tam je zneužíval strýc. Pedofil z Kroměřížska zná trest

Strýc dětí se přiznal k jejich zneužívání.

Muž se přiznal ke zneužívání dětí

Trest čtyři roky vězení si v pondělí u soudu vyslechl čtyřiačtyřicetiletý muž z Kroměřížska. Dlouhé roky pohlavně zneužíval své nezletilé neteře a synovce. Sedm zneužívaných dětí bylo ve věku od sedmi do čtrnácti let.

Muž se u soudu k pedofilii přiznal. Děti zneužíval v domě své matky, kam pravidelně jezdívaly na prázdniny k babičce.

ČTĚTE TAKÉ: Šokující verdikt soudu v Řezně: Pachatel znásilnění je na svobodě, oběť má trvalé trauma

Děti měl osahávat a nechal si od nich masírovat intimní partie. Se dvěma dívkami ze sousedství mladšími patnácti let dokonce opakovaně souložil, za což jim platil v řádu stokorun.

„Klient jednak prohlásil vinu, což je celkem podstatná okolnost. Už v průběhu přípravného řízení u policie dobrovolně nastoupil do léčby. Taková sebereflexe je v těchto případech minimálně neobvyklá,“ uvedl mužův obhájce Miroslav Michajlovič.

Kromě trestu čtyř let za mřížemi, uložil soudní senát muži ústavní sexuologickou léčbu.

Podle soudkyně Ivety Šperlichové se jedná o adekvátní trest: „Vzhledem k tomu, že je osoba netrestaná, plně se doznala, svého jednání lituje a je ochotna zaplatit poškozeným způsobenou nemajetkovou újmu,“ vysvětlila.

Rozsudek zatím není pravomocný. Obě strany si ponechaly lhůtu na odvolání.

SLEDUJTE TAKÉ: Byl odsouzený za znásilnění dítěte, nyní pod změněným jménem v jednom z českých měst vede spolek, kde pracuje s dětmi. Ač kriminalisté o potenciálně nebezpečném muži vědí, nemohou nic dělat.

Tagy: