Dívku našli dělníci uškrcenou v lese, policie tápala 36 let. Pomohla nová stopa

Vraždu Claire Gravelové rozluštili policisté po 36 letech.

Policie vyřešila vraždu po 36 letech

Co se stalo Claire Gravelové? To je otázka, na kterou neznali policisté odpověď 36 let. Teď už ale vědí, kdo ji zabil. A konečně vznesou obvinění.

„Porota obvinila 63letého Johna Careyho z vraždy Claire Gravelové,“ oznámil okresní prokurátor v Essex County Jonathan Blodgett.

Vyšetřovatele ke Careymu nasměrovala stopa, kterou se podařilo najít v roce 2012. „Důkazy získané z Claiřina oblečení byly pro vyřešení tohoto případu klíčové,“ potvrdil prokurátor.

Vše se odehrálo v létě roku 1986. Claire tehdy byla dvacetiletou studentkou Salemské státní univerzity. Naposledy ji viděli její přátelé, se kterými trávila večer v místní hospodě. Další den tři dělníci objevili její tělo v lese. Soudní lékař zjistil, že ji někdo uškrtil.

„V průběhu let vyšetřovatelé vyslechli desítky svědků a blízkých osob, prověřili každý tip a stopu, kterou dostali,“ ujistil Blodgett. Ani to ale tehdy nevedlo k rozluštění případu.

Rodiče tak dlouhou dobu nevěděli, kdo jejich dítě připravil o život. Dívčina matka v roce 1996 řekla médiím, že stále doufá v dopadení vraha. „I když zjistíme, kdo to byl, možná se nikdy nedozvíme, proč to udělal. Ale aspoň mu vražda neprojde,“ apelovala v květnu 1996 Mary Gravelová.

Dne, kdy bude vrah její dcery postaven před soud, se ale nedožila. Ostatní členové rodiny – i když o desítky let později – znají pravdu. „Snažíme se dosáhnout spravedlnosti a nezapomínáme na oběti trestných činů. Děláme, co můžeme, abychom rodinám pomohli získat určitý pocit úlevy,“ prohlásil okresní prokurátor.

Vrah Claire byl na seznamu podezřelých už v minulosti, chyběl ale důkaz.  Na svobodě ale není už roky. Ve vězení si odpykává trest za pokus o vraždu.

Tagy:
les vražda Massachusetts prokurátor uškrcení Claire Gravelová John Carey Essex County