Británii šokovala smrt malé Olivie. Útočník ji zastřelil v domě přímo před zraky matky

Velká Británie je v šoku ze smrti 9leté holčičky, kterou v liverpoolském domě zabil neznámý střelec.

Muž v Británii vtrhl do domu a zastřel holčičku

Velká Británie je v šoku ze smrti 9leté holčičky, kterou v liverpoolském domě zabil zatím neznámý střelec. Ten rovněž postřelil její matku. K tragické události došlo zřejmě nešťastnou náhodou. Do bytu nejdříve násilím vtrhnul neznámý muž, kterého jiný muž se zbraní pronásledoval a střílel po něm už na ulici. Střelec pokračoval v palbě i uvnitř domu, nehledě na 9letou Olivii a její matku. Obě zasáhl, dívku smrtelně. Policie oznámila, v souvislosti s incidentem zadržela jednoho podezřelého.

Podle britské policie došlo k těžko uvěřitelnému incidentu v pondělí večer ve čtvrti Knotty Ash v Liverpoolu. Matka děvčete uslyšela zvenku podezřelé zvuky připomínající výstřely. Otevřela dveře domu, aby zjistila, co se děje, napsal web Mirror. V tom však dovnitř vtrhl neznámý muž. I když se tomu žena snažila zabránit, muž ji přetlačil.

„Muž, který byl pronásledován, se násilím dostal do domu. Pachatel za ním vběhl a vypálil několik výstřelů s naprostou lhostejností k dítěti i matce. Rodina přitom neměla nic společného ani s ozbrojeným pachatelem, ani s mužem, který jako první vnikl dovnitř,“ konstatovala britská policie. Střelec poté z místa činu utekl.

Sousedé popsali, že sice zaslechli křik zoufalé matky, vzhledem k výstřelům se však neodvážili jakkoliv zasáhnout.

Pronásledovaný 35letý muž utrpěl několik střelných zranění. Cheryl zasáhla jedna z kulek do zápěstí a její dcera Olivia byla postřelena přímo do hrudníku. Její zranění se později ukázala jako smrtelná. Na místo nejdříve dorazili přátelé postřeleného muže, kteří jej převezli do nemocnice, zatímco 9letá Olivia umírala.

Mohla by pomoci výpověď neznámého svědka

Holčička byla přepravena do nemocnice až poté, co do Knotty Ash přijela policie a sanitka. To podle svědků trvalo zhruba hodinu. V té době už ale bylo pozdě. Olivia svým zraněním později podlehla.

Policie ihned zahájila pátrání po neznámém střelci. Pomoci by mohla výpověď postřeleného muže, toho už policisté vypátrali a zadrželi v jedné z nemocnic, informoval web Sky News. Podle vyšetřovatelů šel podezřelý původně hned po dvou osobách. Na počátku celého incidentu měl totiž figurovat další muž – údajný přítel zraněného.

Ten se po začátku střelby zřejmě vydal jiným směrem než jeho známý. Kriminalisté tohoto svědka i podezřelého vyzvali, aby se přihlásili na policii.

Nutno podotknout, že ani případné usvědčení pachatele zdrcené rodině Olivii nevrátí. „Nerozumím tomu. Něco takového bych nepřál ani mému nejhoršímu nepříteli. Byla to nejchytřejší, nejlaskavější a nejzábavnější 9letá holka, jakou jsem znal. Měla mozek jako 18letá. Všichni víme, že se tam nahoře budeš pořád usmívat, budeš nám chybět,“ uvedl podle webu Mirror zdrcený bratranec oběti.

Lidé z okolí začali k domu Olivie pokládat květiny, plyšáky a různé vzkazy. Na místě je nadále přítomná i policie.

Tagy: