Policisté nestačili zírat. Muž jim ukradl auto, za jízdy vyskočil a smrtelně se zranil

Neobvyklá nehoda se odehrála v americké Kalifornii. Muž přímo na dálnici vyskočil z jedoucího policejního auta. V něm však nebyl pouhým pasažérem, ale řidičem. Na následky zranění pak v nemocnici zemřel.

Začalo to v podstatě banalitou. Šofér způsobil dopravní nehodu, ke které přijela hlídka kalifornské dálniční policie. Řidič ale následně udělal něco nepředvídatelného – využil totiž chvíle nepozornosti a policistům nasedl do jejich služebního auta, které bylo otevřené. „Standardním postupem je, že policejní vozidlo zůstává nastartované, ale zamčené. Nedokážu říct, co se zrovna v tomto případě stalo,“ popsal pro CNN příslušník dálniční policie Alec Pereyda.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děsivé video z nehody: Auto při jízdě ztratilo kolo a vymrštilo vedlejší vůz, ten udělal „salto“

S ukradeným policejním autem pak začal muž okamžitě ujíždět. Místy uháněl i rychlostí přesahující 120 km/h. Asi po 45 minutách zběsilé policejní honičky přišel zásadní zvrat. Jeho zběsilou jízdu ukončil nastražený zastavovací pás s ostrými hroty, které propíchly zadní pneumatiku. Auto tak začalo zpomalovat, jenže v tu chvíli udělal šofér další neuvěřitelnou věc. Z vozu, které mělo stále rychlost 70 km/h, vyskočil.

„Policisté zasahující na místě mu poskytli první pomoc. Poté byl řidič převezen do nemocnice, kde byl asi po čtyřech hodinách prohlášen za mrtvého,“ doplnil Pereyda. Proč takto zbytečně riskoval, není jasné. Případem se i nadále zabývají policisté. Jelikož ale řidič zemřel, je pravděpodobné, že celou věc odloží.

Tagy: