Divoká móda na Met Gala: Šaty z písku i ze skla, šíleně upnutý korzet nebo nevkusná Lizzo

Každoročně se první květnové pondělí v Metropolitním muzeu umění na Manhattanu v New Yorku koná událost Met Gala. Tématem galavečera, který odstartoval výstavu nazvanou Šípková Růženka: Probuzení módy, bylo The Garden of Time, tedy Zahrada času. Nejočekávanější módní událost roku opět přinesla řadu pozoruhodných rób, ale i mnoho absolutních přešlapů. Nejvíce zazářila herečka Zendaya. Zpěvačka Lizzo naopak pohořela.

Na červeném koberci letošního ročníku Met Gala dominovaly róby francouzského módního domu Maison Margiela. Luxusní značku oblékla například podnikatelka Kim Kardashian, která zaujala šíleně upnutým korzetem, či herečka Gwendoline Christie. Ta pro změnu upoutala pozornost neobvyklým účesem.

ČTĚTE TAKÉ: Herec Igor Orozovič má doma netradiční sbírku. Dámských náušnic mám plnou krabičku, říká

Maisona Margielu na sobě měla také herečka Zendaya, která byla jednoznačně hvězdou celého večera. Přítomné ohromila v temném outfitu, který ladil s výrazným makeupem, jehož součástí byly kouřové stíny. Její stylista Law Roach na sebe může být hrdý, protože Zendaya skórovala, a to hned dvakrát. Na červeném koberci se totiž ukázala ještě v druhém outfitu, tentokrát ale oblékla značku Givenchy.

Šaty z písku i ze skla

Ačkoli Zendayu bylo těžké překonat, někomu se to přeci jen povedlo. Dvaadvacetiletá zpěvačka Tyla vyrazila na Met Gala 2024 v šatech pokrytých pískem od značky Balmain, napsal magazín Page Six. Model doplnila o perfektně padnoucí kabelku ve tvaru přesýpacích hodin, která měla uvnitř samozřejmě také písek. Outfit nebyl ale příliš praktický, protože se v něm jihoafrická hudebnice jen těžko pohybovala. Do schodů ji museli vynést členové ochranky. Módní návrhář Olivier Rousteing pak zpěvačce šaty během večera zastřihl.

V Metropolitním muzeu umění zcela okouzlila také herečka Elle Fanning. Magazín Harper's Bazaar herečku přirovnal k ledové princezně, protože její šaty ze skla vypadaly, jako by byla celá pokrytá ledem. Stejně jako Tyla i Fanning na sobě měla róbu od značky Balmain. Pozoruhodné šaty pak doplnila jednoduchými stříbrnými botami a náušnicemi od Cartiera.

Podivné outfity zpěvaček Lizzo a Lany Del Rey

Pozornost na sebe strhla i zpěvačka Lizzo, ovšem v negativním slova smyslu. Řada komentujících na platformě X se krutě ohradila proti jejímu outfitu od návrháře Victora Weinsanto. „Tématem Met Gala byly květiny, ale Lizzo to nepochopila a šla jako lidský prd,“ napsala například jedna z uživatelek sociální sítě X. „Lizzo vypadá, jako když se ho*no splachuje do záchodu,“ okomentovala to další.

Přílišnou chválu neobdržely ani zpěvačky Lana Del Rey v modelu od Alexandra McQueena či Dua Lipa v šatech značky Marc Jacobs.

Po skoro 10 letech dorazila Evangelista. Rihanna a Lively tentokrát vynechaly

Svou účastí na Met Gala po téměř deseti letech překvapila supermodelka Linda Evangelista. Na akci naposledy zavítala v roce 2015. Osmapadesátiletá módní ikona ale outfitem příliš neohromila. Bílé hedvábné šaty dlouhé až na zem rozhodně nesplnily letošní téma galavečera. Evangelista však nebyla zdaleka jedinou, kdo se příliš nezabýval interpretací tématu Zahrada času. Téma nevystihla ani Jennifer Lopez v róbě od Schiaparelliho, napsal portál Cosmopolitan.

Po delší odmlce se ukázala také herečka a modelka Jessica Biel. Na Met Gala vyrazila po jedenáctileté pauze. Dorazila ale bez doprovodu manžela. Zpěvák Justin Timberlake je totiž aktuálně na světovém turné, připomněl magazín People.

Met Gala se naopak vůbec nezúčastnila zpěvačka Rihanna, což bylo pro mnohé velkým zklamáním, protože hudebnice každoročně na červeném koberci předvedla fascinující róby. Událost musela vynechat, protože ji podle informací serveru People skolila chřipka.

Mezi celebrity, které na Met Gala vždy nadchly, patří také herečka Blake Lively. Ani ona se ale letos na červeném koberci neprošla. S manželem Ryanem Reynoldsem se totiž už druhý rok po sobě rozhodli, že první květnové pondělí raději stráví v pohodlí domova společně s dětmi, upozornil web Elle.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Génius a ikona, říkají hvězdy po premiéře filmu o Petru Jandovi. Zpěvák odhalil pár tajemství

Tagy:
Kim Kardashian Shakira Dua Lipa Rihanna USA Sarah Jessica Parker Kim Kardashianová Linda Evangelista Blake Lively Met Gala červený koberec Jennifer Lopezová Sarah Jessica Parkerová Lana Del Rey Lizzo Elle Fanning Gwendoline Christie Maison Margiela Elle Fanningová Met Gala 2024 Tyla