Kristián Mensa v KB Interview: Neuvěřitelné taneční kreace, které obdivuje celý svět

Kristián Mensa

KB INTERVIEW: tanečník Kristián Mensa

Kristián Mensa se svým tělem umí věci, které asi málokdo pochopí. Tančí ve videoklipech nejslavnějších amerických hvězd a vybojoval si čtvrté místo na světové taneční soutěži. A aby toho nebylo málo, tak je nadaný i jako ilustrátor. O svém životě, tanci i umění promluví v KB Interview v pondělí ve 21:25 na CNN Prima NEWS.

Tanec ho přivedl do finále prestižní světové soutěže. Tvrdí, že tančí hlavně pro potěšení a všechny další příležitosti, které mu přináší, jsou jen třešničkou na dortu. Jeho tanec je obdivuhodný a ne jednomu z nás vyrazí dech.

Flexibilita otevírá tanečníkovi úplně jiný svět, protože si může dát ruce i nohy kamkoliv.

Jeho umělecký přístup je typický využíváním jednoduchých každodenních objektů a témat, s kterými si hraje podobně jako děti. Svým vizuálním uměním slaví navíc celosvětový úspěch. „Je to pro mě hezký způsob přemýšlení. Vlastně takový jang k jingu, který mám v tanci. V tanci přemýšlím improvizovaně, ale ve své tvorbě vezmu jediný nápad a rozkreslím ho do největšího detailu,“ popisuje.

Mensa světu ukazuje neuvěřitelné taneční kreace už od svých jedenácti let . Podle jeho slov dokáže své tělo vytrénovat každý. „Pokud má člověk vytrvalost, tak to lze, i v jakémkoli věku.“

Celý rozhovor a reportáž plnou umění můžete vidět dnes v KB Interview Martina Moravce ve 21:25.

Tagy: