Tipy a rady od jedné z nejlepších 15 kadeřníků na světe. Petra Měchurová v KB Interview

Petra Měchurová

KB INTERVIEW: Petra Měchurová

Stát se kadeřnicí byl pro Petru Měchurovou dětským snem. Jako malá zkoušela česat nejdříve panenky, pak maminku nebo kamarádky. Dopracovala to tak daleko, že jako jediná žena v historii získala cenu, po které touží téměř všichni z jejího oboru. Ocenění by se dokonce dalo přirovnat k hereckým Oscarům.

Nejúspěšnější česká kadeřnice získala nespočet cen a dostat se k ní není úplně snadné. Musíte se zapsat na čekací listinu a doufat, že na vás vyjde řada. Ale i tak se snaží všem klientkám vyhovět. „Když chce klient hrozně moc přijít znovu nebo přivede někoho dalšího, tak to je největší štěstí,“ usmívá se Petra.

„Soustředím se při práci opravdu na vlasy. Ode mě se toho člověk moc nedozví. Když je tam vztah dlouhodobý, tak si samozřejmě povídáme.“

Její první sny byly baletní. Z nich ale sešlo kvůli nemoci s ledvinami, kdy navíc strávila několik měsíců v nemocnici. Rok pak nemohla cvičit, a tak se rozhodla, že se stane kadeřnicí. Učit se začala na panenkách. „Po panenkách byla moje maminka a v osmé třídě jsem ostříhala svojí spolužačku. Mně se to tedy tenkrát líbilo, ale mamka pak musela jít hned ke kadeřnici,“ usmívá se Petra.

V šestnácti letech si na obecním úřadě založila svůj první salón. „Měla jsem furt plno, bylo to super. Platilo se mi tenkrát čtyřicet korun,“ říká. Teď se její cena za stříhání, foukání, mytí a třeba i barvení stokrát zvýšila.

Petra Měchurová postupně sbírala prestižní kadeřnické ceny. Stala se mistryní republiky mezi juniorkami a brzy i mezi dospělými. Už v 25 letech si otevřela salon v centru Prahy. Poslední měsíce tam bohužel moc živo kvůli pandemii koronaviru nebylo. I přes to nás do svého salónu s kamerou vzala. Celý díl uvidíte dnes v KB Interview Martina Moravce ve 21:25.

Tagy: