Do Česka se vrací vysoké teploty. O víkendu bude až 32 °C, meteorologové předpovídají bouřky

Dodržovat pitný režim je ve vedrech základ. Ani zde se však nic nemá přehánět

Před víkendem se v Česku začne oteplovat. Nejvyšší teploty ve čtvrtek dosáhnou na 23 °C, v pátek až na 26 °C. Sobota a neděle pak přinesou i teploty nad 30 °C. Meteorologové také předpovídají ojedinělé přeháňky a bouřky.

Počasí u nás ovlivňuje nevýrazná oblast vyššího tlaku vzduchu nad střední Evropou. Ve čtvrtek bude obloha jasná až polojasná, ráno se místy vyskytnou mlhy. Během dne se zejména na horách mohou vyskytnout přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 19 až 23 °C, v tisíci metrech na horách se budou pohybovat kolem 14 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr rychlostí do 4 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Evropu opět zasáhne vlna extrémních veder. Podívejte se, kde teploty překročí 45 stupňů

V noci na pátek začne do střední Evropy zasahovat výběžek vyššího tlaku vzduchu, kolem kterého k nám začne proudit teplejší vzduch od jihozápadu. Noc bude jasná až polojasná, ojediněle se vytvoří mlhy. Nejnižší teploty klesnou na 11 až 7 °C, v údolích až na 5 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr rychlostí do 4 m/s nebo bude klidno.

Jasno až polojasno předpovídají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu také na pátek. Ráno se ojediněle budou tvořit mlhy. Nejvyšší teploty dosáhnou na 22 až 26 °C. Vát bude slabý proměnlivý, přes den západní až severozápadní vítr rychlostí do 4 m/s.

S víkendem přijde výraznější oteplení. Sobota bude polojasná až skoro jasná. Večer se na jihozápadě a západě Čech při zvětšené oblačnosti ojediněle vyskytnou přeháňky nebo i bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 26 až 30 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr rychlostí do 4 m/s.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat skrze radar:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii.

V neděli bude obloha jasná až polojasná a zejména v Čechách přechodně až oblačná. Místy se mohou vyskytnout přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 27 až 31 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr rychlostí do 4 m/s, který v bouřkách přechodně zesílí.

Vyšší teploty budou pokračovat i se začátkem nového týdne. V pondělí dosáhnou na 28 až 32 °C. Podobné teploty by měly panovat i v následujících dnech. V pondělí bude obloha jasná až polojasná, místy se vyskytnou přeháňky nebo i bouřky. Vát bude slabý, přes den místy mírný jihovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Když se tělo vaří. Podívejte se, jak lidské orgány reagují na extrémní horka

Tagy: