Chytil mě, odtáhl a vrhl se mi na nohy. Žádné poučky nepomůžou, popsal Peter útok medvěda

Muže na Slovensku napadl medvěd.

Promluvil napadený medvědem

Když se na vás vrhne medvěd, poučky vám nepomohou. To je vzkaz běžce ze Slovenska, kterého šelma překvapila a pokousala u Liptova. Muž vlastně ani neví, čemu vděčí za to, že přežil. Podobných útoků ale u našich sousedů v poslední době přibývá.

„Proběhlo mi hlavou, do kdy mě chce kousat,“ líčil TV JOJ Peter, který přežil útok medvěda. Ten ho napadl při ranním běhu na Račské hoře. Místo toho, aby šelmu vyplašil, překvapila ona jeho. „Nic, nic a najednou stál přede mnou medvěd. Když jsem si ho všiml, zastavil jsem se. Medvěd také chvíli stál, koukal na mě a zničehonic se rozeběhl,“ popisoval.

ČTĚTE TAKÉ: Přežil útok medvěda, léčba se ale nedaří. Kristián označil maminku s vidlemi za hrdinku

Ani jeho pes medvěda nezastavil. Šelma zaútočila přímo na Petera. Rady, jak se v takové situaci chovat, jsou podle něj jen teorií. V klidu si lehnout nešlo. „Chytil mě, odtáhl a vrhl se mi na nohy. Kopal jsem a hulákal z plna hrdla,“ uvedl Peter, který si chránil hlavu a tělo.

Ruce a nohy má pokousané, v lýtku hlubokou ránu. Medvěd pak sám od sebe utekl. Peter se silně krvácejícími ranami utíkal z lesa přibližně 200 metrů k nejbližší hlavní cestě. Tam mu zastavil řidič autobusu, který zavolal záchranáře. Nejen jim, ale i personálu nemocnice v Liptovském Mikuláši Peter děkuje za záchranu. Mohl v lese vykrvácet.

Incident není na Slovensku ojedinělým. Obdobný případ se stal začátkem července i na farmě nedaleko Turčianských Teplic. Tam medvěd napadl 20letého mladíka a pokousal ho na obou rukách. Život muži zachránila odvážná matka, která šelmu odehnala vidlemi. Web Plus Jeden Deň připomněl incident z konce června, kdy medvědice napadla lesního dělníka. Celá rodinka šelem pak zdemolovala hřbitov v Ružomberoku.

Tagy: