Do skály v Karibiku narazila jachta. Jeden Čech zemřel, druhý je těžce raněný

Karibik

Nehodu jachty v Karibiku nepřežil jeden Čech

Malá jachta v plné rychlosti narazila do skály v Karibiku. Při nehodě zemřel jeden člověk, druhý měl utrpět vážná zranění, informuje web St. Maarteen News. Podle ministerstva zahraničí i webu Extra.cz mělo jít o české občany. Tamější záchranáři zatím vyšetřují, jak k celé tragédii došlo.

K nehodě mělo dojít minulý týden zhruba šest kilometrů od korálového ostrova, který se nachází v souostroví Malých Antil. Záchranáři a hasiči v podvečer obdrželi hlášení, že motorové plavidlo s vlajkou ostrova Svatý Martin narazilo v plné rychlosti do skály. Na místě nehody posléze našli dva členy posádky malé luxusní jachty.

Jeden z nich byl na místě prohlášen za mrtvého. Druhou osobu převezli záchranáři s těžkými zraněními na jednotku intenzivní péče v Nemocnici princezny Alexandry v Anguille.

Web Extra.cz uvedl, že šlo o české občany. Nehodu na moři podle internetového deníku nepřežil podnikatel Miroslav Bučkovský. Redakci měl tuto informaci potvrdit miliardář Richard Chlad, který se s obětí znal osobně.

Těžce zraněnou osobou pak měl být Michal Průša, jeho aktuální zdravotní stav není znám. Záchranáři zatím neznají přesnou příčinu nehody, vše je stále v rané fázi vyšetřování. České ministerstvo zahraničí podle informací ČT24 případ prověřují a jsou v kontaktu s příbuznými Čechů.

Tagy: