Luxusní auto po Karlu Gottovi má nového majitele. Kdo ho koupil a za kolik?

Luxusní auto Karla Gotta

Luxusní auto po Karlu Gottovi má nového majitele

Zájemce o luxusní vůz po Karlu Gottovi se našel pár hodin po zveřejnění inzerátu na webu. Auto se prodalo za 649 tisíc korun. Přitom cena podobných vozů bez takové historie bývá průměrně o půl milionu nižší.

„Na auto nám přišlo sedm reakcí skrze kontaktní formulář, přičemž inzerát vidělo přibližně pět a půl tisíce uživatelů,“ uvedla Aneta Kapuciánová za internetové stránky, kde byl vůz inzerován.

Podle obchodního ředitele automobiles.cz Davida Fleischera se vozidlo po Karlu Gottovi prodalo zájemci z České republiky. „Jednalo se jednak o fanouška pana Gotta a zároveň o člověka, který měl nějakým způsobem vztah k historickým vozidlům,“ prozradil Fleischer.

Dvacetiletý šrot a riziková investice

Ojetý vůz má původní registrační značku a nový majitel k němu dostane osvědčení o registraci vozidla, které obsahuje Gottovo jméno.

„Výhra je, že auto patřilo Karlu Gottovi, jinak je to dvacetiletý šrot a velmi riziková investice. Auto bylo za své éry jedno z nejmodernějších aut Mercedesu, do kterého Mercedes adaptoval spoustu nových věcí. Například vzduchový podvozek, adaptivní tempomatiky, automaticky dovíratelné dveře. Tyhle věci stárnou a jakákoliv oprava bude velmi drahá, téměř se bude blížit hodnotě tohoto auta bez aury Karla Gotta,“ popsal Josef Vrtal, moderátor Autosalonu.

Automobiloví experti proto novému majiteli radí, ať auto vystaví, ale rozhodně se s ním nepouští na silnice.

Tagy: