Gottová zveřejnila nepoužité záběry z filmu Karel. Objevily se v jeho úvodní písni

Premiéra dokumentárního filmu Karel režisérky Olgy Špátové byla už několikrát odložena kvůli pandemii koronaviru. A stalo se tak i teď, tentokrát na neurčito. Zklamaní jsou nejen příznivci Gotta a všichni, kteří se na film těšili, ale také vdova Ivana. Ta však fanouškům věnovala dárek útěchy v podobě nezveřejněných záběrů.

Ivana Gottová pravidelně informuje příznivce svého loni zesnulého manžela na sociálních sítích o nadcházejících událostech spojených s jeho památkou. Už několikrát zveřejňovala změny termínů, například koncertu nebo premiéry filmu Karel. Vždy za to mohla koronavirová pandemie, a může za to i nyní. Premiéra se opět přesouvá, tentokrát Gottová ani žádné nové datum neuvedla.

„Milí příznivci, ráda bych vám – společně se Supraphonem – dala v této složité době malý dárek. Nejen vám všem zklamaným potenciálním divákům filmu KAREL, ale vám všem, kteří jste měli rádi mého zesnulého manžela. Protože slavnostní premiéra i distribuce filmu musejí být kvůli novým epidemiologickým opatřením odloženy na neurčito, rozhodla jsem se potěšit vás, manželovy fanoušky v České republice i na Slovensku a zveřejnit nový videoklip s titulní písní k filmu KAREL – Jdi za štěstím,“ napsala Ivana Gottová.

Tato píseň z června 2019 je poslední nahrávkou Karla Gotta, a o to je Ivaně cennější. „Bylo nám líto, že se záběry z natáčení se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu v dokumentu nakonec spolu s mnoha dalšími scénami nepoužily, jsem proto ráda, že alespoň některé z nich byly režisérem Jakubem Sommerem a střihačkou Šárkou Sklenářovou velmi trefně zakomponovány do tohoto klipu,“ prozradila Gottová.

Milí příznivci, ráda bych vám – společně se Supraphonem – dala v této složité době malý dárek. Nejen vám všem zklamaným...

Posted by Karel Gott on Friday, October 9, 2020

„Jsem vděčná, že vám můžeme snad alespoň trochu pozvednout náladu v tak nejisté době právě videoklipem k úvodní písni Jdi za štěstím. Pevně věřím, že brzy bude zase dobře, proto přijměte tento dárek od nás i Karla jako naději na lepší časy,“ zakončila status na Facebooku Gottová a přidala odkaz na nový videoklip.

Dlouho očekávaný dokumentární film Karel, jehož oficiální premiéra se stále odsouvá, byl zahajovacím filmem festivalu Febiofest, který proběhl ve druhé polovině září. Ti, co se zahájení filmového festivalu zúčastnili, patří mezi šťastlivce, kteří už film viděli. Ostatní si musejí ještě počkat.

Podívejte se, co bylo prozrazeno ještě před zahájením Febiofestu:

Tagy: